Audi: Ztráta se dohání jen velmi těžko

iM2, 19. dubna 2013, 15:19 Google+

Šéf Audi pro motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich, doufá, že novinky v DTM pro rok 2013 přinesou ještě zajímavější závody, do DTM přistoupí další značky a náklady dlouhodobě klesnou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ullrich, Wolfgang

Ullrich, Wolfgang | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

V předešlých letech mělo Audi, zvláště zkraje sezony, problém s tím, aby bylo konkurenceschopné. Po předsezonních testech, které nemusí ukazovat nic o rozložení sil v DTM, protože nikdo neví, kdo na čem pracoval, je šéf Audi pro motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich, optimistický. V rozhovoru serveru motorsport-total.com mluví také o DRS a pneumatikách Option.

Otázka: Pane Ullrich, za 3 týdny začíná sezona DTM, s jakými očekáváními do ní Audi vstupuje?

Dr. Wolfgang Ullrich: Cílem Audi je vždy bojovat o vítězství. Na tomto cílu jsme přes zimu tvrdě pracovali. To ale automaticky neznamená, že získáme titul.

O: Proč by to mělo v roce 2013 jít lépe, než v roce předešlém když byly vozy zmrazeny po posledním závodu sezony 2012?

WU: Pravdou je, že loňský rok neprobíhal tak, jak jsme si představovali. Během sezony jsme museli dotahovat. To je v mistrovství, které je tak vyrovnané jako DTM, velmi obtížné. Z věcí, které jsme vyvinuli a během sezony 2012 na auto nasadili, jsme nevytěžili maximum. V zimě jsme se je pokusili, pouze však v úzkém rámci, který povolují pravidla, lépe využít.

O: Jak dobře se Vám to povedlo?

WU: To zjistíme teprve na Hockenheimu. V testech šlo především o sbírání zkušeností. Jejich výsledky neměly co se výkonnosti týče moc vypovídající hodnotu. Je však jasné, že naši konkurenti nespali.


Audi se vloni snažilo vylepšit výkon nového modelu např. i zelepením štěrbin

O: Bude hrát jezdec letos díky zkrácenému víkendu a novinkám větší roli?

WU: My z toho vycházíme - proto také vsázíme na piloty, kteří už minimálně jednou na podium stáli. Myslím, že máme nejsilnější jezdeckou sestavu, jakou jsme kdy v DTM měli. A to je to, co potřebujete, pokud chcete stát na podium úplně nahoře.

O: Jsou pneumatiky Option a DRS tím správným krokem pro DTM?

WU: Myslím, že obě novinky udělají závody ještě atraktivnějšími. DTM musí neustále zkoušet nové věci, které sérii ještě vylepší. Také spolupráce s japonskými Super GT a americkými Grand-Am a NASCAR je krokem správným směrem. Výrobcům se tak nabízí skvělá šance se prezentovat na důležitých rostoucích trzích. Otázka nákladů je také velmi důležitá, auta z DTM musí být nasaditelná i v jiných sériích.

Vytisknout

Diskuze: Audi: Ztráta se dohání jen velmi těžko

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Molina, Miguel

Audi: Máme nejlepší jezdeckou sestavu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud