Jaké časy na kolo zajížděl Kubica při testu?

iM2, 3. února 2013, 20:48 Google+

Gary Paffett, mistr DTM z roku 2005 a čtyřikrát druhý muž šampionátu, pro Autosport chválí rychlost stále ještě ne plně zotaveného Roberta Kubici během jeho úvodního testu s vozem DTM - Mercedesem C-Klasse Coupé.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vietoris, Christian

Vietoris, Christian | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Robert Kubica udělal na Mercedes během předsezonních testů ve Valencii dojem. Polák v podstatě dosahoval stejné rychlosti jako Gary Paffett. Vítěz jedné Grand Prix (Kanada 2008) jezdil s C-Klasse Coupé DTM továrního týmu H.W.A., odjel celkem 114 kol na mokré i suché trati. Pouhých 48 hodin před usednudím do vozu DTM si ještě vyzkoušel v Itálii na San Martino del Lago Renault Megan z Eurocup Trophy.

Hlavním smyslem testu bylo vyzkoušet jeho těžce zraněnou ruku po nehodě v roce 2011 na Ronde del Andora Rally. Podle Autosportu bylo nejrychlejší kolo Kubici na suché dráze pouze 0,1s pomalejší než to, které zajel, také na suché trati, Gary Paffett - ten v roce 2012 těsně podlehl v bitvě o titul Brunu Spenglerovi s BMW (více o prohrané bitvě o titul v DTM hovoří Paffett zde).

"Odvedl velmi dobrou práci. Tohle je poprvé od té strašné nehody, kdy jezdil s něčím tak rychlým. Celý test byl o tom, jak zvládne vůz s takovým přítlakem," říká Paffett a pokračuje: "Jeho kola na suchu byla velmi rychlá ale také konzistentní. Můžete říci, že podal opravdu působivý výkon, ale nezapomínejte, že před svou nehodou byl jedním ze dvou nebo tří nejlepších jezdců F1. Takže podle mě bychom podobný výkon od něj měli očekávat."

Kubicův vůz byl vybaven řazením pomocí pádla pod volantem na levou ruku, namísto klasické sekvenční převodovky vpravo. To mu umožnilo minimalizovat práci pravé ruky, která byla těžce poraněna během nehody, její práci převzala ruka levá, kterou zraněnou neměl.

Vůz DTM by směl vyjet v této specifikaci i do závodu, pokud by Kubica s Mercedesem kontrakt opravdu podepsal. "Moc rád bych ho měl v týmu. Robert vypadá jako sympatický kluk. Pochopitelně je velmi rychlý a také známý. Byl by skvělým jménem pro DTM," zakončil testovací jezdec McLarenu.

Vytisknout

Diskuze: Jaké časy na kolo zajížděl Kubica při testu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

DTM bude mít letos nový formát

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud