Glock se osvědčil, bude závodit v DTM za BMW

iM2, 25. ledna 2013, 16:38 Google+

Timo Glock je zpět v BMW, za které bude v letošní sezóně závodit v německém seriálu DTM. Dnes to oficiálně potvrdili zástupci týmu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

Sdílejte článek

"Jsme rádi, že máme Tima Glocka zpět v BMW Motorsportu," uvádí v prohlášení ředitel Jens Marquardt. "Během své kariéry díky svým jízdním schopnostem a otevřenému přístupu při více příležitostech prokázal, jak je pro kterýkoliv tým cenný."

"Prohlášení je potěšující díky faktu, že se nyní vrací k rodině BMW po šesti letech, co ji jakožto testovací jezdec BMW Sauberu F1 opustil. Věřím, že Timovi to nebude vůbec trvat, aby se v DTM našel, a poskytoval fanouškům mnoho potěšení," dodává ředitel BMW Motorsport.

Timo má radost z nového angažmá poté, co musel z finančních důvodů opustit tým F1 tým Marussie: "Je to pro mě velmi vzrušující po všech těch letech řídit znovu BMW - a v tak špičkové závodní sérii, jako je DTM."


Timo Glock se stává osmým jezdcem BMW

"V F1 jsem prožil fantastické časy, nyní se však znovu těším na souboje o vítězství se svými starými přáteli z BMW Motorsport. S tímto přístupem přijímám výzvu DTM. Jsem si samozřejmě vědom toho, že se v několika oblastech budu muset přizpůsobit.

Ne všichni bývalí piloti F1 se v DTM ihned chytli. Přesně to však vnímám jako svou motivaci. Poté, co loni vyhráli tak působivým stylem titul, není pochyb o tom, že BMS M3 DTM má vše potřebné k tomu, aby mohl v roce 2013 závodit znovu na čele," dodává Glock.

Na fotogalerii z testů ve Valencii se podívejte zde.

Tip: Podívejte se na fotogalerii přibližující kariéru Tima Glocka ve Formuli 1.

Autor: Petr Hlawiczka

Vytisknout

Diskuze: Glock se osvědčil, bude závodit v DTM za BMW

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Coulthard, David

Předcházející jezdci F1 v DTM, další Glock?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud