Zanardi otestuje BMW M3 DTM!

iM2, 2. listopadu 2012, 23:23 Google+

Dvojnásobný paralympijský vítěz a bývalý jezdec Formule 1 Alessandro Zanardi otestuje na Nürburgringu BMW M3 DTM. Už v minulosti jezdec, který přišel při nehodě na Lausitzringu o obě nohy, s BMW spolupracoval v MS cestovních vozů. Test proběhne 8. listopadu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

"Velice nás těší, že jsme schopni Alessandru Zanardimu umožnit tento test. Už dlouhá léta je členem rodiny BMW. I to je důvod, proč jsme mu bezpodmínečně chtěli tuto šanci nabídnout. Je samozřejmě zapotřebí na autě provést určité modifikace. M3 DTM je komplexnějším vozem, než bylo BMW 320si WTCC, se kterým Alex získal 4 vítězství," popisuje s nadšením šéf BMW, Jens Marquardt.

"Naši inženýři tuto výzvu rádi přijali. V Londýně [na OH 2012] Alex přepsal sportovní historii, na Hockenheimu byl přitom, když jsme senzačně získali titul. Je to velkolepá osobnost," pokračuje Jens. Je samozřejmé, že na tento test se už velice těší i jezdec samotný: "Už teď bych chtěl Jensi Marquardtovi a mým kamarádům od BMW velmi poděkovat za tuto šanci. Pokaždé, když se vracím k BMW Motorsportu, tak mám pocit, jako bych se vrátil domů."

"Na Hockenheimu, když jsem poprvé uviděl BMW M3 DTM na vlastní oči, tak se ze mě po všech těch měsících, kdy jsem byl spíše cyklista, stal okamžitě opět závodní jezdec. Pro každého pilota je ctí závodit s takto velkolepým autem. Každé kolo si užiji," zakončil jezdec. Test bude přístupný i pro veřejnost. Od 13:00 bude otevřena tribuna BMW M Power.

Vytisknout

Diskuze: Zanardi otestuje BMW M3 DTM!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

DTM se pojede příští rok v Moskvě!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud