Zanardi po testu DTM: Fantastický zážitek

iM2, 13. listopadu 2012, 10:57 Google+

Paralympijský medailista, Alex Zanardi, absolvoval minulý týden test upraveného BMW M3 DTM na Nürburgringu. Akceleraci ovládal Alex levou rukou na volantu, brdy pak pravou nohou. Po testu si vůz nemohl vynachválit. Zanardi v minulosti závodil pro BMW ve WTCC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Priaulx, Andy

Priaulx, Andy | foto: dtm.de

Sdílejte článek

"Jsem nesmírně šťastný za tu možnost s vozem BMW M3 DTM dnes závodit. Chtěl bych poděkovat všem každému členovi závodního týmu BMW za to, že mi umožil tento vůz testovat. Pro tým to byla velká výzva, aby se jim podařilo vůz modifikovat takovým způsobem, aby mi vyhovoval. Byl jsem překvapen tím, jak rychle inženýři dokázali tuto přestavbu realizovat. Odvedli skvělou práci, s vozem je na dráze neuvěřitelná zábava. Pořád mám vášeň pro závodění. Navíc když jsem viděl tento zlatý vůz..." neskrýval nadšení Alex Zanardi.

Ital ukončil závodní kariéru v roce 2009, svůj comeback však uplně nevylučuje: "Nemyslím si, že by tato demonstrační jízda byla něčím víc než jen testem. Úroveň jezdců v DTM je asi přeci jen moc vysoká na člověka mého věku. Po dnešním testu je můj zájem někde jinde: Pořád jsem cítil, že rodina BMW stojí za mnou. Dnes to opět dokázali."

Test byl pojat k oslavě 40. výročí zrození BMW Motorsport: "Jsem moc rád, že jsme toto dobrodružství s Alexem podnikli. Po dlouhá léta byl platným členem rodiny BMW. I přes svůj handicap přistupuje ke každé výzvě s velkým optimismem a nadšením. Jeho medaile z Londýna a nebo 4 vítězství s BMW ve WTCC jsou tím nejlepším důkazem. Dnes se ukázalo, že ani výzva v podobě řízení po technické stránce velmi komplexního vozu BMW M3 DTM ho nezastaví," říká šéf BMW Motorsport, Jens Marquardt.

Foto z testu si může prohlédnout zde. (zdroj: www.motorsport-total.com)

Vytisknout

Diskuze: Zanardi po testu DTM: Fantastický zážitek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scheider, Timo

Scheider odmítá přestup: Zůstávám u Audi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud