Zanardi pojede s BMW v Misanu závod DTM!

-haj / iMotorSport.cz, 23. června 2018, 18:48 Google+

Ambasador BMW pro motorsport, Alessandro Zanardi, pojede v Misanu svůj první závod v DTM s upraveným BMW M4 DTM! DTM do Itálie zavítá ke svému sedmému závodnímu víkendu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wittmann, Marco

Wittmann, Marco | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Ital přišel o obě nohy během hororové nehody závodu Indy Cars na německém Lausitzringu před 17 lety. K motorsportu se ale vrátil, konkrétně jezdil ve WTCC s BMW. I přes svůj handicap dokázal vyhrát 4 závody mezi roky 2005 až 2009. 

Po ukončení kariéry v motorsportu se stal bývalý pilot F1 velmi úspěšný také v cyklistice, když vyhrál na paralympiádě zlatou medaily. Na svém kontě má navíc sedm světových titulů. "Cítím se jako dítě v obchodě se sladkostmi a už se nemohu dočkat závodu v Misanu a vozu BMW M4 DTM," řekl Alessandro Zanardi

img-responsive

Zanardi před svoji nehodou jezdil v F1 v týmu WIlliams | foto: Williams F1 Team

"Jako fanoušek motorsportu jsem plánoval vyrazit do Misana na závody - historicky první noční závod DTM. Ale nakonec budu sedět přímo v autě a závodit, což je fantastické," pokračoval jezdec. Gerhard Berger, šéf DTM, už se na debut Itala v šampionátu také velmi těší: "Jsme velmi potěšeni, že můžeme přivítat na startovním roštu tak známého závodního jezdce. 

Alex Zanardi je nesmírně populární, nejen v Itálii. Předvádí neuvěřitelné výkony jako atlet a je stále velmi pozitivní. Svoji lidskostí již inspiroval miliony lidí po celém světě." Závod v Itálii se pojede na konci srpna. Zanardi si v roce 2013 na Nürburgringu vyzkoušel v rámci testu BMW M3 DTM.

Vytisknout

Diskuze: Zanardi pojede s BMW v Misanu závod DTM!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mortara, Edoardo

Norisring: Mortara pořáží v těsném duelu Paffetta o 0,6 vteřiny!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud