Bruno Spengler: Šampion DTM pro rok 2012

iM2, 23. října 2012, 14:46 Google+

Bruno Spengler obdivuje Villeneuveua a Federera, je hrdým vlastencem a právě díky svému 13. vítězství v kariéře jezdce DTM se stal šampionem. Pojďme si přiblížit nového mistra DTM blíže.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Bruno Spengler je 13. šampionem DTM v novodobé éře. Narodil se 23. srpna roku 1983 a momentálně žije ve Švýcarsku. Jezdec měří 176 centimetrů a váží 69 kilo. Letos jezdil za tým Schnitzer, na svých dveřích vozil startovní číslo 7 a na cestě za titulem vyhrál 4 závody - na Lausitzringu, Nürburgringu, Oscherslebenu a Hockenheimu.

Poprvé se na čele celkového hodnocení objevil až právě po posledním závodu sezony. Z 10 závodů sezony stál 6krát na podium a 8krát dokázal bodovat. V DTM závodí od roku 2005 (celkem absolvoval 83 závodů). Vítězství slavil ve 13 z nich, první přišlo v roce 2006 na Norisringu. Celou svou kariéru v DTM závodil za Mercedes, až letos přestoupil k BMW. 14krát zajel nejrychlejší čas v kvalifikaci.


V roce 2006 s Mercedesem C-Klasse DTM

Závodit začal Bruno v roce 1993 na motokárách, v roce 2001 poprvé okusil formule a v roce 2005 vstoupil do DTM, tedy v roce, kdy jeho letošní největší rival o titul, Gary Paffett, vybojoval svůj první a zatím poslední titul v DTM. Kanaďan rád ve svém volném čase hraje tenis a golf, pravidelně jezdí na kole a poslouchá muziku. Obdivuje Rogera Federera a ze svých krajanů Gillese Villeneuvea.  

Vytisknout

Diskuze: Bruno Spengler: Šampion DTM pro rok 2012

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Pedrosa vyhrál deštivou GP Malajsie a zdramatizoval šampionát MotoGP

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud