Green získal letošní poslední vítězství

iM2, 23. října 2011, 19:00 Google+

HOCKENHEIMRING, ZÁVOD; Jamie Green si připsal svoje letošní první vítězství na posledním závodu sezony na německém Hockenheimu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Z první řady Brit přesprintoval ještě před první zatáčkou vítěze kvalifikace, Miguela Molinu, a do konce závodu už se do vzájemného souboje nikdy nedostali. Již v pátém kole byl náskok Greena 2,5s a dále se zvyšoval až na 7s při průjezdu cílem. Brit tak získal své sedmé vítězství v DTM a první od loňského Norisringu.

Novopečený šampion DTM, Martin Tomczyk, předvedl z druhé řady asi nejlepší start ze všech, ale nepovedlo se mu vmáčknout se mezi Greena a Molinu v první zatáčce. Jezdec týmu Phoenix tak předjel Molinu zvonu ještě v úvodním kole ve stejné specifikaci Audi (2008) ve Spitzkehre. Bojovat s Greenem však již nedokázal, a tak dojel druhý.

Molina dojel třetí a stal se tak prvním Španělem, který dokázal v DTM získat podium. Čtvrtý dojel Mike Rockenfeller, který byl v 10. kole první, kdo zajel do boxů pro palivo a nové pneumatiky. Díky strategii, kdy zajel do boxů o kolo dříve, se tak dostal před Tima Scheidera. Ve stejném kole však zastavil také Paffett na Mercedesu a využil výjezdové kolo na svých Hankook pneumatikách, a tak se dostal těsně vedle Scheidera, který vyjížděl z boxů a následně se po soubji dostal před Scheidera.

Tima také ještě osm kol před koncem předjel týmový kolega, Mattias Ekström. Švéd se tak propracoval z 10. místa na startu na 6. v cíli. Poslední bod si za osmé místo připsal Olivier Jarvis na Audi.

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Green získal letošní poslední vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Tragédie při MotoGP. V Sepangu zahynul hvězdný Simoncelli

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud