Lausitzring: Mercedes po 6 letech poražen

iM2, 19. června 2011, 23:12 Google+

LAUSITZRING, ZÁVOD; Martin Tomczyk se dokázal dostat do čela průběžné tabulky jezdců a to i vzhledem ke skutečnosti, že má k dispozici vůz starší specifikace. Němec totiž vyhrál druhý závod po sobě, tentokrát na domácím Lausitzringu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Tomczyk, který před dvěma týdny na Red Bull Ringu ukončil 11leté čekání tým Phoenix na vítězství v DTM, předvedl na Lausitzringu i se svou starší Audi A4 DTM skvostnou jízdu a zaslouženě vyhrál. Zpočátku jezdil Martin třetí, ale poté vybrzdil Jamieho Greena a dokázal smazat ztrátu 1,5s na vedoucího Spenglera (oba Mercedes).

Tomczyk se za Kanďana na továrním Mercedesu dotáhl těsně před začátkem zastávek v boxech (11 kolo). K posunu do čela závodu Martinovi pomohl o dvě kola delší stint a také o 0,5s rychlejší zastávka v boxech. Poté už dojel až do cíle na prvním místě (Audi slaví na Lausitzringu svoje první vítězství od roku 2005).

Přitom strategie hrála v Německu důležitou roli. Krásným důkazem je Timo Scheider, který dokázal na trati vydržet až do kola 30. (zastavil v kolech 30 a 39 - boxové okno bylo od kola 11. do kola 39.). Dlouhý první stint pomohl Němci k posunu ze 7. místa až na konečné 2 (jeho nejlepší výsledek roku). Třetí byl Bruno Spengler, který dojel před kolegou Garym Paffettem a Oliverem Jarvisem na Audi. Paffett bojoval v prostřední části závodu se svým krajanem, Greenem, ale během druhých zastávek se před něj dostal.

Greenovi naopak vůbec nezafungovala strategie dlouhého druhého stintu, když se propadl ze 4. až na 7. místo. Brit nakonec povyskočil o místo výš, protože Miguel Molina, který dojel původně 6., dostal penalizaci za přejetí bílé čáry. Za Greenem brali body ještě navrátilec do DTM, Tom Kristensen, a nováček týmu Rosberg Audi, Filipe Albuquerque.

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Lausitzring: Mercedes po 6 letech poražen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Lausitzring: Bruno Spengler opět nejrychlejší

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud