Mike Rockenfeller slaví svoji první výhru

iM2, 16. května 2011, 21:29 Google+

ZANDVOORT, ZÁVOD; Miku Rockenfellerovi stačily pouhé dva závody v továrním týmu Audi k tomu, aby se radoval ze svého historicky prvního vítězství v DTM. Mike předvedl opravdu skvělou jízdu a v cíli se radoval z vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jezdec týmu Abt Audi se dostal na místo druhé hned po startu, když předjel Jamiho Greena, kterému se start do závodu moc nepovedl. Před Spenglera se Němec protáhl v prvním kole zastávek. K vidění byla opravdu velká spousta strategií, takže se Mike opravdu do čela dostal až ve 30 kole. V této fázi závodu měl k dobru 2,5s na dva kolegi od H.W.A. Spenglera a Greena.

V prostřední části závodu se Green tlačil na Spenglera a snažil se najít skulinku, kudy by se před Kanaďana dostal. To se mu nepovedlo a navíc s kolegou v posledním stintu neudržel krok. Bruno závod nakonec dokončil na místě druhém. To znamená, že má v šampionátu momentálně náskok 8 bodů.

Na jeho stříbrný Mercedes C-Klasse AMG DTM v posledních kolech ale zle dorážel Martin Tomczyk v roční Audi A4 DTM týmu Phoenix. Bývalý tovární jezdec týmu Abt málem Spenglera předjel. Závod za ním dokončil o pouhých 0,4s. Ještě předtím si ale Martin poradil s Greenem. Oba spolu svedli krásný souboj. Jeli bok po boku dvě zatáčky, nakonec se Audi před Mercedes dostalo v zatáčce Gerlachbocht.

Timo Scheider obsadil místo páté, za ním byl po skvělém výkonu Edoardo Mortara. Ital dojel se starším vozem na bodech a zaznamenal tak pochopitelně svůj nejlepší výsledek v DTM. Skvělý závod má za sebou také Maro Engel, kterému vyšla hlavně prostřední část závodu. V ní se dokázal posunout z 11. místa na 7. příčku.

Poslední bod si na své konto připsal Mattias Ekström, který startoval až ze 16. příčky. Švéd měl extrémně dlouhý první stint. Dvojnásobný šampion DTM vydržel na první sadě pneumatik o 15 kol déle, než někteří další jeho soupeři.

Výsledky závodu naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: Mike Rockenfeller slaví svoji první výhru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Aston Martin týmu Hexis vítězí v závodu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud