Coulthard by měl jezdit i v roce 2011

iM2, 26. prosince 2010, 21:11 Google+

Mercedes a David Coulthard se rozmluvili o roce 2011. Když tedy aktuální specifikaci C-Klasse nedostane David, tak kdo? Že by se blížil návrat Jamieho Greena do továrního týmu H.W.A.?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Coulthard, David

Coulthard, David | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Ještě není nic rozhodnuto, nicméně Mercedes i David Coulthard by rádi pokračovali v jejich společné práci v DTM i v roce 2011. Ale když se třináctinásobný vítěz závodu F1 opět postaví na start, tak znova v ročním voze, narozdíl od Ralfa Schumachera, který byl po jeho první sezoně v DTM povýšen do vozu aktuální specifikace.

Sportovní šéf Mercedesu, Norbert Haug, pro Autosport řekl, že rozhovory o prodloužení kontraktu jsou v jednání. Že by však David usedl do nového vozu nepřipadá v úvahu. „Doufám, že u nás bude David pokračovat a momentálně o tom jednáme. Myslím, že odvedl výbornou práci. Rok zakončil ziskem bodu a zajetím nejrychlejšího kola, což je velice slušné,“ říká Haug.



„Poměr sil mezi vozy specifikace 2008 a 2009 je docela vyrovnaný, kvůli tomu se tady nemůžeme o nějakém přestupu bavit. Člověk může i se starým autem ukázat, co v něm je. David mohl v tomto roce získat i lepší výsledky, ale stále se učil.“

Samotný David pořád zdůrazňuje, že nechce jezdit s novým autem, když budou v týmu jiní jezdci, kteří by si tuto šanci zasloužili více jak on. Jedním z těchto jezdců je Jamie Green. Brit jezdil čtyři sezony s novým autem, pak se ale pro rok 2009 musel přesunout do starého vozu. I se starším modelem se mu daří a dokázal i vyhrát. Nyní se tedy Greenovi naskytuje šance dostat se zpět do aktuální verze C-Klasse, pokud tedy bude nějaká volná. To by mohlo nastat v případě, že šampión, Paul di Resta, dostane místo v F1.

Sportovní šéf Mercedesu, Haug, je k tomu zdrženlivý: „Paula v jeho snažení v příštím roce jezdit v F1 podporujeme. Pokud by šel do F1, tak by v DTM nastaly určité změny. Jamie je hodně zkušený a už je u nás dlouho. Uvidíme.“
Vytisknout

Diskuze: Coulthard by měl jezdit i v roce 2011

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Aprilia 2011: nové Tuono V4 odvozené od superbiku RSV4

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud