Kvalifikaci v Shanghai ovládl di Resta

iM2, 27. listopadu 2010, 13:05 Google+

SHANGHAI KVALIFIKACE; Kvalifikaci na poslední závod roku vyhrál Paul di Resta na Mercedesu. Jeho největší oponent v boji o titul, Bruno Spengler, skončil poslední.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Paul di Resta tak má nejlepší výchozí pozici před finálovým závodem Deutsche Tourenwagen Masters sezony 2010. Skot se stal prvním jezdcem, kterému se podařilo zajet kolo pod 59s. Jeho čas měl hodnotu 58,937s. Kandidát na titul, Gary Paffett, se na start postaví na druhé místo, když na di Restu ztratil 0,108s.

Jamie Green zajistil kompletní TOP3 pro Mercedes. Nejlepší z tábora Audi byl Timo Scheider, který byl čtvrtý se ztrátou 0,340s. Tato kvalifikace však byla poměrně chaotická, tedy mírně řečeno. Během kvalifikace jsme mohli vidět několik nehod.

Scheider měl těžkou nehodu na konci Q3, která zapříčinila posun Q4. Němec svou Audi A4 úplně zničil, naštěstí z nehody mohl odejít po svých. Naděje na zisku letošního titulu průběžně vedoucího muže pořadí jezdců, Bruno Spenglera, se po kvalifikaci hodně zmenšily. Kanaďan měl nehodu v druhém volném tréninku a i v kvalifikaci. V kvalifikaci boural během Q1, když byl průběžně pátý nejrychlejší.

Podařilo se mu však dostat se zpět do boxů a tým tak mohl začít pracovat na opravě poničené C-Klasse. Tým vůz stihl opravit a Bruno se tak mohl pokusit zajet rychlé kolo, nicméně nehoda Scheidera znamenala, že Spengler musel svoje rychlé kolo přerušit. Kanaďan tak do zítřejšího závodu odstartuje až ze 17. pozice.

Markus Winkelhock si vyjel páté místo na startu před dnes dobře jedoucím Davidem Coulthardem. Pro toho se jedná o nejlepší umístění na startu v DTM. Miguel Molina zajel sedmý nejrychlejší čas. Bude tak stát před svými kolegy, Martinem Tomczykem a Mattiasem Ekströmem. TOP10 uzavírá Olivier Jarvis.
Vytisknout

Diskuze: Kvalifikaci v Shanghai ovládl di Resta

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge/Mücke

Aston Martin Vantage GT4 - žhavý asfalt

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud