Naděje Audi: Oschersleben, Scheider a Ekström

iM2, 16. září 2010, 13:23 Google+

Do konce sezony zbývají už pouze čtyři závody a dá se říct, že boj o letošní titul už není zcela v rukou Audi. Nejlépe jsou na tom z jezdců Audi Timo Scheider (4.) a Mattias Ekström (5.). Právě dva šampioni DTM zůstávájí poslední nadějí ingolstadtské značky na letošní titul.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kristensen, Tom

Kristensen, Tom | foto: dtm.de

Sdílejte článek

"Už je nejvyšší čas, abychom se opět zapojili do boje o titul. Moje letošní výsledky mají vzestupnou tendenci. Navíc Oschersleben mi vždy jako trať velmi vyhovoval," říká Timo Scheider. Úřadující šampion DTM je momentálně v šampionátu čtvrtý, 23 bodů za Spenglerem. To znamená, že potřebuje v každém závodě získat o 6 bodů víc než Kanaďan.

Statisticky se na Oscherslebenu Scheiderovi vždy dařilo, dvakrát už zde v minulosti vyhrál. Kdyby se mu to podařilo i letos zopakovat a Spengler by nebodoval, byl by Němec zpět v boji o titul. "Kdyby se to opravdu stalo, tak by se situace výrazně změnila," připouští Timo.

Pouhý bod za Scheiderem je v průběžném hodnocení Ekström. Jenže i šéf Audi pro motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich, připouští, že měl mít Švéd mnohem více bodů, než ve skutečnosti má: "Všichni víme, že měl mít Mattias na svém kontě mnohem více bodů. Už dvakrát nezískal body díky kolizi, za kterou však nemohl. Na posledy, na Brands Hatch, byl konkurentem dosloval knock outován hned v první zatáčce."

"Na víkend v Británii chci co možná nejrychleji zapomenout. Vloni jsem na Oscherslebenu bojoval o vítězství. Je to ale jediná trať v kalendáři DTM, na které se jezdí pravidelně a já tam doposud nevyhrál. Pokud ještě někde můžeme zvrátil rozhodnutí o letošním titulu, tak je to právě zde," věří Ekström.

Vytisknout

Diskuze: Naděje Audi: Oschersleben, Scheider a Ekström

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Lukáše Peška vyhodili z týmu Matteoni

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud