Ekström vítá nového kolegu Jarvise

iM2, 1. ledna 2010, 20:54 Google+

Dvojnásobný šampión DTM, Mattias Ekström, věří, že rozhodnutí Audi o povýšení Olivera Jarvise z juniorky do továrního týmu Audi Sport Team Abt Sportsline je dobrým krokem, který pomůže této značce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Jarvis strávil dva roky v ročních vozech Audi A4 DTM. Během těchto dvou let dokazoval skvělou výkonnost (jmenujme například třetí místo z prvního závodu sezony 2009 na Hockenheimu nebo druhé z Zadvoortu 2009), to neuniklo značce Audi, která se rozhodla povolat Brita do továrního týmu.

Jarvis zaplní místo v továrním týmu, které vzniklo po odchodu Toma Kristensena z DTM. Šéfové Audi se rozhodli, že si Oliver zaslouží odměnu za skvělou práci. Na výkony nového kolegy se zastavil i zkušený jezdec DTM, Mattias Ekström: „Sledoval jsem pokrok, který Oliver za poslední dva roky udělal. Myslím, že si zaslouží dostat příležitost startovat s nejlepším vozem v DTM za nejlepší tým DTM.“


Loňský rok Jarvisovi podle jeho slov nevyšel úplně ideálně...

Ekström zanedlouho absolvuje předsezónní test Audi právě s Jarvisem: „Je naplánovaný test, na kterém se s Oliverem potkám. Jsem si jistý, že si spolu užijeme spoustu legrace. Takže Olly, vítej v týmu. Už se těším na rok 2010, na tvoji rychlost, britský humor a zápal pro závody.“

Pro Ekströma byl rok 2009 vůbec jedním z nejhorších v jeho dosavadní kariéře v DTM. Švéd nevyhrál ani jeden závod (i když k tomu měl několikrát blízko). Ovšem jeho tým získal opět titul zásluhou kolegy Tima Scheidera. Jezdci Audi si mezi sebe rozdělili 4 vítězství.


... v roce 2008 patřil mezi příjemná překvapení.
Vytisknout

Diskuze: Ekström vítá nového kolegu Jarvise

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Dunlop zůstává jako dodavatel pneumatik

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud