Spengler na pole, Scheider propadl!

iM2, 11. října 2009, 10:34 Google+

KVALIFIKACE; Kanaďan Bruno Spengler doslova deklasoval konkurenci v kvalifikaci devátého závodu DTM ve francouzském Dijonu. Druhý, týmový kolega Paul di Resta, ztratil přes půl vteřiny, třetí Kristensen s Audi už téměř vteřinu!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Kanadský pilot Mercedesu dominoval včerejší kvalifikaci DTM na novém okruhu v Dijonu. Jeho náskok je na DTM opravdu velký, dá se říci, že je to rozdíl specifikace vozu. V první řadě na startu ho doplní týmový kolega Paul di Resta s bílým AMG Mercedesem C-Klasse. Kompletní druhou řadu okupují jezdci Audi, když třetí bude Tom Kristensen, který startuje ve svém předposledním závodu DTM ve své kariéře. Čtvrtý je Mattias Ekström, který je v průběžném hodnocení druhý a tento výsledek by mu mohl hodně pomoci.

Na osmém místě stojí další kandidát na titul, Gary Paffett, který se bude snažit v závodu posunout co možná nejrychleji dopředu, aby si uchoval šanci na titul. Vedoucí muž průběžného pořadí v kvalifikaci propadl, když zajel až 16. nejrychlejší čas! Je tedy docela dobře možné, že se o mistru DTM pro rok 2009 rozhodne až na Hockenheimu.

Na skvělém pátém místě se umístil Maro Engel s rok starým Mercedesem C-Klasse. Němec podal další skvělý výkon a jeho letošní výkony jsou opravdu milým překvapením, podobně tak jako Jamieho Greena, který v kvalifikaci s rok starým vozem skončil sedmý. Mezi ně se vklínil až překvapivě rychlý Ralf Schumacher.

Čech Tomáš Kostka se postaví na předposlední 18. místo, když týmového kolegu Seidlitze porazil o propastných 0,6s. Druhý týmový kolega Tomáše, Dán Bakkerud, do kvalifikace bohužel nenastoupil. V závodu by však startovat měl. Český reprezentant ztrácel na Legge na 17. místě 0,4s.
Vytisknout

Diskuze: Spengler na pole, Scheider propadl!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Franchitti, Dario

Riskantní tah přinesl Franchittimu titul

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud