ITR pracuje na financování Šanghaje

iM2, 6. srpna 2009, 19:22 Google+

ITR, promotér DTM, by sérii rád dostal pro rok 2010 do Číny. Mělo by se tak stát v letní pauze v červnu, kdy se v Německu kvůli fotbalovému MS v Jižní Africe nepojede.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Abt, Christian

Abt, Christian | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

ITR dále pozměňuje kalendář DTM pro rok 2010. Poslední novinkou je, že by se mohlo jet v ulicích Šanghaje. Zdejší závod by byl dobrý díky velké průmyslové části města, Pudong. Tyto plány však nejsou už jen na stole.

„Momentálně děláme na tom, abychom na takový závod našli finance,“
řekl šéf ITR, Hans Werner Aufrecht pro 'Motorsport aktuell'. Pro oba výrobce (Mercedes i Audi) je přitom Čína velice důležitým trhem. Jediným problémem jsou finance. Závod by již nebyl jako v roce 2004 pouhou show. Jelo by se o regulérně započítávané body do šampionátu. Náklady na dopravu veškeré techniky do Číny by však byly enormní.


V roce 2004 se v Šanghaji jela prezentační jízda

Šéf Mercedesu, Norbert Haug, již v půlce května řekl, že pokud by se mělo jet v zámoří, tak by cestu z větší části musel zaplatit promotér, protože pro automobilky už by to bylo neúnosné. Automobilky by taková cesta nesměla stát více jak závod na Hockenheimu. Aufrecht s požadavky automobilek souhlasí – čínský promotér by také musel přispět.
Vytisknout

Diskuze: ITR pracuje na financování Šanghaje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Mercedes-Benz pokukuje po jubileu, Audi slaví

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud