Čtyři závody rozhodovala sekunda

iM2, 16. ledna 2009, 22:37 Google+

Sezona 2008 vejde do povědomí fanoušků DTM jako napínavá. 11 poutavých závodů rozhodlo, že se novým šampiónem stal až v posledním závodu Timo Scheider. Ovšem hned čtyřikrát dělilo prvního jezdce od toho druhého v cíli méně než jedna sekunda!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schneider - Frentzen

Schneider - Frentzen | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Sdílejte článek

Nejtěsnější výsledek roku jsme mohli pozorovat během šestého závodu roku v holandském Zandvoortu. Jezdec Audi Matthias Ekström zvítězil před svým týmovým kolegou o pouhých 0,270s. Švéd tamějšímu víkendu dominoval. Zajistil si pole-position a hned po startu se usadil na čele závodního pole. Po celý závod ho ovšem jako stín provázel vedoucí muž tabulky Timo Scheider. V té době měli ještě oba jezdci dobrou šanci na zisk titulu. Během 38 kol spolu sváděli vyrovnaný souboj o vítězství. V cíli mělo vedoucí duo náskok na třetího Kristensena 6 sekund.

Další těsné rozdíly jsme mohli vidět na třeba během posledního závodu na Hockenheimu (Ekström 0,824s před Scheiderem), také na Norisringu (Paul di Resta 0,467s před Bruno Spenglerem) nebo na Brands Hatch (Scheider 0,793s před di Restou).

Jasným vítězstvím roku bychom ale měli označit triumf Bernda Schneidera. Na Nürburgringu Bernd porazil svého týmového kolegu di Restu o 5,764s a získal tak svoje poslední vítězství v DTM. Schneider sice po sezóně ukončil svoji aktivní kariéru jezdce DTM, ale dá se předpokládat, že ho během víkendů DTM ještě uvidíme. Tento “stařík“ absolvoval více než 200 závodů a přesto byl pořád hladový po vítězství.
Vytisknout

Diskuze: Čtyři závody rozhodovala sekunda

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Nejdelší závod roku? EuroSpeedway Lausitz

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud