Schneiderovo loučení s kariérou

Tomáš Musil, 30. října 2008, 15:24 Google+

Poslední letošní závod na Hockenheimringu byl kromě velkého boje o titul zároveň rozlučkou s Berndem Schneiderem, několikanásobným mistrem DTM, který zde ukončil kariéru.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schneider, Bernd

Schneider, Bernd | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Čtyřiačtyřicetiletý Němec, který má na kontě již pět titulů mistra DTM a je tedy zároveň nejúspěšnějším jezdcem této série, měl už v průběhu sezony jasno, když se rozhodl, že letošní sezona bude jeho poslední. Do svého posledního závod vstupoval s tím, že si ho chce rozhodně užít, přesto v kvalifikaci obsadil slušné páté místo. V závodě pak přenechal dramatické situace jezdcům před sebou a s klidem si dojel pro šesté místo, kterým zakončil svoji bohatou kariéru.

"Gratuluji Timovi Scheiderovi k vítězství v šampionátu. Nicméně i Paul měl letos vynikající sezonu a určitě by si ho také zasloužil, ale vítěz může být jen jeden. Pro mě to dneska nebyl nijak perfektní závod, to ale nemění nic na tom, že jsem si ho užil. Obzvláště posledních pár kol to bylo pro mě celkem zvláštní. Je to úžasný pocit vidět všechny fanoušky Mercedesu na hlavní tribuně, jak se s vámi loučí. Chtěl bych všem moc poděkovat, hlavně lidem z týmu, kteří pro mě byli a stále jsou výbornými přáteli, něco jako rodina," řekl Bernd.

Jestli je tohle definitivní sbohem, nikdo neví. Bude záležet na samotném Berndovi, jak se vypořádá s touhou po závodění. Nikdy neříkej nikdy…
Vytisknout

Diskuze: Schneiderovo loučení s kariérou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Ducati Monster 1100

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud