Mercedes získal pod tlakem double

Daniel Šupa, 29. června 2008, 16:00 Google+

NORISRING - ZÁVOD; Letošní závod na městském okruhu se nevymykal tradici vyrovnanými souboji, ale neobvykle velkým počtem vozů, které protnuly cílovou čáru. Cenné druhé vítězství v letošní sezoně získal Jamie Green, který ubránil vedení před trojicí soupeřů hned za svým zadním spoilerem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Vítěz kvalifikace Spengler svoji výhodu nevyužil a v první zatáčce duel s Greenem prohrál. Až později se ukázalo, že právě tohle byl nejdůležitější okamžik závodu na 74 kol, neboť rozdíl mezi oběma jezdci nenarostl nikdy více, než na tři vteřiny.

Zpočátku jezdil na třetí pozici di Resta, ale po hodinách s vedoucí skupinou ztratil kontakt. Čtveřice Green, Spengler, Ekström a Scheider jela posledních 20 kol v rozmezí jediné vteřiny. Brit však tlaku svých soupeřů odolával bezchybnou jízdou a nervy ze železa. Za vítězným Greenem prolétl cílem jako druhý Bruno Spengler v dalším Mercedesu.

V poslední zatáčce závodu naopak chyboval Ekström. Jeho probrždění potrestal také v Audi jedoucí Schieder, který se přes až třetí místo udržel ve vedení průběžného pořadí o bod před Greenem.

Páté místo obsadil po dlouhém duelu s Kristensenem Paffett s loňským Mercedesem. Bývalý šampion bodoval v letošní sezoně podruhé. Šestý dokončil di Resta, následoval Schneider a Kristensen.

Ralf Schumacher byl blízko svého nejlepšího výsledku v DTM, když ještě čtyři kola před cílem kontroloval devátou pozici. Po selhání brzd však nezvládl smyk v první zatáčce a musel ze závodu odstoupit.

Průběžné pořadí se nachází zde

Vytisknout

Diskuze: Mercedes získal pod tlakem double

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kanaan, Tony

V Richmondu měl hlavní slovo pace car

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud