V Richmondu měl hlavní slovo pace car

iM3, 29. června 2008, 14:12 Google+

RICHMOND - ZÁVOD; Poprvé v sezóně se z vítězství radoval Tony Kanaan, jenž musel čelit častým žlutým fázím. Dohromady devětkrát vyjel na dráhu pace car a v čele startovního pole kroužil přes sto z celkových tří set kol.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kanaan, Tony

Kanaan, Tony | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Noční závod na krátkém oválu byl plný havárií. Ani start neproběhl bez potíží. Poslední Hunter-Reay ještě před protnutím cílové rovinky roztočil monopost a první z dlouhé série žlutých fází byla na světě.

Po restartu Willa Powera překvapil na vnějšku jedoucí Helio Castroneves a Australan se ocitl ve zdi. Krátce na to pod zelenými vlajkami havaroval po kontaktu s Johnem Andrettim AJ Foyt. Poškození vozu schytal i týmový kolega Ed Carpenter, ten se však o několik desítek kol později do závodu vrátil

Okamžitě po dalším restartu došlo ke dvěma haváriím. Buddy Rice chyboval podobně jako na začátku Ryan Hunter-Reay. O několik pozic za ním se do vzájemného kontaktu dostali Ryan Briscoe, Darren Manning a Bruno Junquira.

Další restart, další žlutá. V tomto případě se do sebe zakousli John Andretti a Vitor Meira. Takto probíhal celý závod, posléze byl mimo i Rahal, Hunter-Reay, Moraes a Camara.

První polovina závodu se ani závodem nemohla nazývat. Teprve až startovní pole značně prořídlo, nedocházelo k častým nehodám a diváci si konečně mohli přijít na své. Tony Kanaan převzal první pozici od Marca Andrettiho, kde zůstal až do cíle a připsal si letošní premiérové vítězství.
Vytisknout

Diskuze: V Richmondu měl hlavní slovo pace car

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Spengler, Bruno

Mezi svodidly září Mercedes a Spengler

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud