Gavin a Salo v Corvette GT1

iM2, 2. března 2010, 00:01 Google+

Oliver Gavin a Mika Salo podepsali smlouvu s týmem Mad Croc Corvette na účast v šampionátu GT1. Budou společně alternovat na jednom místě! Jak je to možné? Čtěte zde.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
salo, mika

salo, mika | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Oliver Gavin je několikanásobným šampiónem Le Mans ve třídě GT1 a také ze zámořské American Le Mans GT1 se může pochlubit titulem. Ale právě kvůli ALMS (jezdí zde za tovární tým Corvette) nestihne Gavin hned tři závody šampionátu GT1, konkrétně závod v Abu Dhabi, Brně a na Nürburgringu.

Bývalý pilot F1 Mika Salo (také jezdec Ferrari) bude Gavina na výše zmíněných závodech zastupovat. Oba piloti se budou střídat s kolegou Perttim Kuismanem, který pojede celou sezonu.

Tým Mad Croc vznikl spojením dvou týmů, které dlouhodobě ve FIA GT působily, jedná se o o DKR a Selleslagh. Gavin právě za Selleslagh vloni při závodu 24h ve Spa závodil. „Jsem opravdu potěšen tím, že mohu opět spolupracovat s Patrickem (Selleslaghem) a jeho týmem. Za stáj odjedu díky skvělým kontaktům z loňského roku sedm závodů,“ říká Gavin.


Olivier Galvin ve Valencii v roce 2004

„Bude také skvělé, že si opět zazávodím v Evropě, obzvlášť se těším na zahajovací závod na mé domácí trati v Silverstone. Nejel jsem zde od roku 2007. Těším se na to, jak se bude nový šampionát rozvíjet a je skvělé, že se mi tím naskýtá možnost závodit proti nejlepším jezdcům sportovních vozů, jako jsou například Darren Turner nebo Tomáš Enge,“ pokračuje Oliver.

„S Tomášem jsme sváděli výborné souboje před několika lety v ALMS. Nikdy jsem také nebyl například v Jižní Africe nebo v Argentíně. To znamená, že přede mnou stojí další výzva v podobě toho, že se musím naučit nové tratě,“
přemítá Brit.
Vytisknout

Diskuze: Gavin a Salo v Corvette GT1

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kox/Lamy

Kox a Haasen pojedou s Lamborghini

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud