Nazareth: Scott Dixon po páté na Pole position

ar1, 24. srpna 2003, 10:01 Google+

Scott Dixon si v sobotní kvalifikaci na Grand Prix Firestone 225 vyjel své páté Pole position jeho...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

kariéry. V Nazarethu se pojede již 13. díl seriálu IRL IndyCar.

Dixon jedoucí s vozem č. 9 Panoz G Force Toyota týmu Target Chip Ganassi, zajel jedno kolo 1 mílového oválu Nazareth Speedway za 19,6633 sekund s průměrnou rychlostí 171,182 mil zas hodinu.

Se svými čtyřmi Pole position v letošní sezoně je zatím nejblíže k pokoření rekordu, který zatím drží z roku 1998 Billy Boat, jenž získal v této sezoně šest Pole position.

“Náš tým je skvělý, daří se nám takřka v každé kvalifikaci letošní sezony,“ řekl Dixon. “Vše se zatím pro nás vyvíjí dobře, je ale se stále zaměřovat na vítězství. Šampionát není lehké vyhrát, ale pokud nám to půjde tak jako doposud, snad se to povede.“

Do konce šampionátu zbývá odjet ještě poslední čtyři závody z letošního 16ti dílného kalendáře. Dixon je zatím v průběžném pořadí jezdců třetí se ztrátou 16ti bodů na vedoucího Kanaana.

Dvojnásobný vítěz 500 mil Indianapolisu Helio Castroneves odstartuje do nedělního závodu z druhé pozice. Své kvalifikační kolo zajel s časem 19,7016 sekund a průměrnou rychlostí na kolo 170,849 mil za hodinu. Jeho vozem je Dallara Toyota týmu Marlboro Penske a nese na sobě číslo 3.
Vedoucí můž šampionátu skončil v kvalifikaci na třetí pozici. Kanaan jezdí, jak jistě víme s číslem 11 a vozem Dallara Honda týmu Andretti Green Racing.

“Bylo to divoké,“ řekl Kanaan. “Opravdu jsem se tvrdě pokoušel o Pole. Moje poslední kolo bylo moc ze široka, skoro až do zdi, ale náš tým pracoval velmi dobře, proto jsme na pozici, ze které budu startovat. A už se těším na zítřek (dnešek). Velmi důležité pro nás je to, že jsme se dokázali kvalifikovat do předních pozic na startu. Nyní musíme počkat na start.“

Dixonův týmový kolega Thomas Scheckter se kvalifikoval na čtvrté pozici s časem 19,7885 sekundy a průměrnou rychlostí na kolo 170,099 mil za hodinu. Scheckter jezdí v týmu Target Chip Ganassi s číslem 10.

První pětku uzavřel jezdec další jezdec týmu Andretti Green Racing, kterým je s číslem 27 Bryan Herta, jenž závodí také s Dallarou Honda.

A ještě informace o začátku závodu, ten bude startovat dnes, tedy v neděli 24. srpna 2003 v 15,00 místního času.

Vstupenky na dnešní den stojí 40 dolarů a pokud by jste měli zájem, ale to již asi my Evropané nestihneme. No kdyby přece jen, tak si vstupenku můžete zamluvit na telefonním čísle 01 888 629.

Vytisknout

Diskuze: Nazareth: Scott Dixon po páté na Pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jarek Janiš nakonec až pátý - anotační foto

Jarek Janiš nakonec až pátý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud