GP Itálie: Fässler odstartuje z pole position

ar1, 31. května 2003, 00:21 Google+

Marcel Fässler z týmu AMG Mercedes a vozem Mercedes-Benz CLK zajel v Super kvalifikaci „SUPER POLE“ nejrychlejší čas a nechal za sebou takové esa šampionátu DTM, kterými jsou Bernd Schneider nebo Mattias Ekström.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Jeho týmový kolega Němec Bernd Schneider se kvalifikoval druhým místem a Švéd Mattias Ekström s jeho vozem Abt-Audi TT-R získal třetí startovní pozici. Skot Peter Dumbreck, byl nejlepším jezdcem s vozem Opel v první desítce. Se svojí Astrou V8 Coupé zajel pátý čas a bude stát na startovním roštu ve třetí řadě.

Marcel Fässler byl po kvalifikaci velmi spokojen se svým výkonem, který mu přines jeho třetí pole position v kariéře: “Kvalifikace byla dost tvrdá, protože teplota v autě je hodně vysoká. Nastavení bylo skvělé a nakonec se mi povedlo zajet perfektní kolo. Byl jsem si docela jistý se svým výkonem již v tréninku, ale v SUPER POLE jsem tento pocit potvrdil“.

Bernd Schneider ztrácel na svého týmového kolegy 0,006s, což okomentoval slovy: “Nebyl jsem dost rychlý, budu muset něco vymyslet na zítřejší závod. Ne, vážně, Marcel zajel fantastické kolo, gratuluji mu.

Jean Alesi se nemohl zúčastnit SUPER POLE, protože měl mechanické problémy s převodovkou. “Bylo to pro něho velmi frustrující“, prohlásil sportovní ředitel Mercedes-Benz Norbert Haug. “Ostatně, jsem velmi spokojen s výkony našich jezdců, protože máme v první desítce čtyři vozy a z toho hned první dva.

Úřadující šampión Laurent Aiello se nedostal do první desítky. Šéf týmu Abt Sportsline Hans-Jürgen Abt vysvětluje: “Laurent měl nějaké problémy s dosažením rychlosti na trati“.

Audi mělo tři jezdce v první desítce, mezi kterými byli: Mattias Ekström, Martin Tomczyk a Karl Wendlinger. Stejně tak Opel byl v první desítce zastoupen třemi jezdci: nejlepší byl Peter Dumbreck (5. pozice) a na sedmém a osmém místě jsou Alan Menu a Joachim Winkelhock.

Vytisknout

Diskuze: GP Itálie: Fässler odstartuje z pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hockenheimring: Úvod patřil Schneiderovi - anotační foto

Hockenheimring: Úvod patřil Schneiderovi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud