di Resta srazil Audi do kolen

Daniel Šupa, 17. května 2008, 18:25 Google+

LAUSITZRING - KVALIFIKACE; Nástupce vítěze loňského závodu Miky Häkkinena u Mercedesu, Paul di Resta, definitivně ukončil dlouhou řadu osmi pole position značky Audi, když zajel se svým Mercedesem nejlepší čas nejen dnes ráno ve volném tréninku, ale i v odpolední kvalifikaci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de

Sdílejte článek

„Pole position není vítězství v závodě, ale je to nejlepší možná pozice pro jeho dosáhnutí. Tohle je nejlepší vůz, jaký jsem kdy pilotoval," komentoval svoje první pole position v DTM di Resta. Úspěch a zlepšující se formu Mercedesu potvrdil druhým nejlepším časem jeho kolega Spengler. „Okruh nám sedí a dnes jsme skutečně o pole position bojovali. Bohužel jsem byl v první zatáčce rozhodujícího kola širší, než bylo třeba a stálo mne to nějaký čas."

V předcházejících třech závodech sezony 2008 startoval z nejlepší pozice vždy Timo Scheider a i dnes patřil z jezdců Audi k nejrychlejším, časy soupeřů však překonat nedokázal. „Třetí místo určitě není špatný výsledek a se dvěma Audi ve druhé řadě máme dobrý základ pro závod. Musíme se soustředit a uvidíme, co nám neděle přinese," uvedl německý pilot. Ve druhé řadě ho doplní obhájce titulu a dvojnásobný šampion DTM Ekström.

Poprvé v letošním roce se nepodařilo žádnému jezdci s vozy starší specifikace narušit kvalifikační hegemonii osmi letošních strojů nasazovaných dvěma továrními týmy Audi a Mercedes. Vítěz z Mugella Green zajel pátý čas, Tomczyk šestý a čtvrtá řada připadla Kristensenovi a Schneiderovi.

Souboj jezdců startujících se staršími vozy vyhrál znovu nováček Jarvis, který se s Audi stáje Phoenix odměnil za důvěru devátým časem. Zlepšil se i Ralf Schumacher, jenž se po nevýrazných časech v testech stal nejrychlejším jezdcem se starým Mercedesem a bude startovat třináctý. Hned za ním se postaví Albers s dva roky starým Audi, Holanďan porazil svoji kolegyni Legge s devatenáctým časem o 2,2 desetiny vteřiny. Zklamáním je pak i až sedmnáctý čas exšampiona DTM Paffetta.

 

Vytisknout

Diskuze: di Resta srazil Audi do kolen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Závodní speciál MotoGP Yamaha YZR-M1

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud