Green zvítězil, titul slaví Ekström a Audi

Daniel Šupa, 14. října 2007, 13:58 Google+

HOCKENHEIMRING – ZÁVOD; Mercedes byl dnes přes deset kilogramů handicapové zátěže znovu rychlejší, Audi snad už tradičně nezvládlo úvod závodu, ale Ekström dokázal zachovat klid a díky strategii a pomoci kolegy v loňském voze přivezl vytoužený titul do boxů čtyř kruhů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Startovní manévr nevyšel Scheiderovi, přesto se první zatáčkou protáhly na čele pole čtyři Audi letošní specifikace. První místo si udržel Kristensen. Hned na další rovince se rozhořel souboj mezi rychlým Greenem a Tomczykem se Scheiderem. Posledně jmenovaný se ocitl za zatáčkou mimo dráhy a při návratu sevřel svého kolegu bojujícího o titul mezi sebe a Mercedes, což způsobilo Tomczykovi problémy, které vyústily v probrždění, propad na konec pole, návštěvu boxů a pohřbení šance na titul.

Na konci prvního kola vyjel bezpečnostní vůz kvůli nepojízdnému modrému Mercedesu Paffetta. Jezdec se vracel na dráhu po chybě přes obrubník a ulomil přední kolo. Po restartu se ujal vedení Ekström, následoval Green, Kristensen, Scheider, Spengler, Schneider, Margaritis, Abt a Winkelhock, který se však po výborném startu začal postupně propadat zpět. Häkkinenovi patřila 16. pozice.

Regulérní zastávky v boxech odstartoval Spengler a jeho kolega z Mercedesu Green vybojoval vedení od Ekströma. Kanaďan se začal prodírat polem jezdců, zatímco Brit si začal vyjíždět dostatečný náskok.

Až po polovině závodu zamířil poprvé k mechanikům Jamie Green spolu s Ekströmem. Brit se vrátil znovu na první místo, ale Švéd klesl na třetí pozici za Timo Scheidera, pořád byl ale ještě před Schneiderem a zbývajícím soupeřem o titul Spenglerem.

Ani závěrečné druhé zastávky v boxech na pořadí v čele nakonec nic nezměnily. Ke svému druhému triumfu v řadě se ubíral Green v Mercedesu před Scheiderem s Audi. Rockenfeller s jedinou zastávkou se nechal až očividně snadno předjet Ekströmem, ale tuze vzdoroval Schneiderovi, čímž umožnil získat kolegovi z Audi důležitý a nakonec rozhodující náskok.

“Rocky“ bránil Švédova záda zřejmě do poslední kapky benzínu, poté kapituloval a pětinásobný šampion DTM Schneider přepustil pozici ve prospěch Spenglera, ačkoliv to šéf Mercedes Motorsport Haug před závodem vyloučil.

Posledních pět kol vyvíjel rychlejší Spengler silný tlak na Ekströma, ale náskok vyzískaný díky defenzivní jízdě Rockenfellera nakonec stačil Mattiasovi Ekströmovi k udržení třetí pozice znamenající současně zisk druhého titulu šampiona DTM. Pátý projel cílem Bernd Schneider následovaný Kristensenem, Margaritisem a di Restou.

Vytisknout

Diskuze: Green zvítězil, titul slaví Ekström a Audi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Srdečně Vás zveme na nové diskuzní fórum - anotační foto

Srdečně Vás zveme na nové diskuzní fórum

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud