Finále DTM z pohledu historie

iM2, 10. října 2007, 16:27 Google+

Před posledním závodem Vám přinášíme menší pohled do historie této známé a populární série.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Marek FELT eWRC.CZ

Sdílejte článek

Asi nejhezčí dárek by značce Mercedes mohl dát Bruno Spengler (DaimlerChrysler Bank AMG Mercedes C-Klasse), který má šanci v jubilejním 300. závodě získat pro německou značku titul v DTM. Byl by to celkově již desátý. Po devíti závodech se nachází Kanaďan na druhém místě se 42 body a na vedoucího Tomczyka ztrácí 2 body. Ten by společně s Mattiasem Ekströmem mohl po dvouleté nadvládě Mercedesu vrátit titul opět do vlastnictví kruhů.

Naposledy v roce 1991 měli před koncem sezony šanci na titul více než dva jezdci. Tehdy se jednalo dokonce o čtveřici pilotů. Dva byli z Audi (Frank Biela a Hans-Joachim Stuck), jeden z BMW (Johnny Cecotto) a jeden z Mercedesu (Klaus Ludwig). Tehdy byl v čele jezdec stříbrné hvězdy Klaus Ludwig. Měl sice náskok devíti bodů, ale Frank Biela ho i díky pohonu všech kol rozdrtil a titul získal pro Audi.

Devětkrát v jednadvacetileté historii DTM/ITC se rozhodlo o titulu až v posledním závodě, naposledy to bylo v roce 2005 mezi Garym Paffettem a Mattiasem Ekströmem. Z vítězství se tehdy radoval Paffett na Mercedesu.

Na víkend se již prodalo 63 tisíc vstupenek, což je nový rekord. Vloni to bylo 62 500.

Vytisknout

Diskuze: Finále DTM z pohledu historie

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Alesi, Jean

Mercedes slaví velké jubileum

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud