LeMans: Spengler vítěz, Schneider mistr DTM

Martin Hájek, 15. října 2006, 17:25 Google+

LeMans, závod: Po vítězné kvalifikaci si v premiérovém závodě na okruhu v Bugatti Le Mans nenechal Bruno Spengler utéct ani vítězství v samotném závodě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spengler, Bruno

Spengler, Bruno | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Frankofonní Kanaďan Bruno Spengler si letos dojel v předposledním závodě sezony již pro své  třetí vítězství v sezoně 2006. Jeho úspěch je bohužel trochu zastíněn ziskem pátého titulu mistra DTM Bernda Schneidera, veteránovi, jehož účinkování sahá dost hluboko do historie DTM.

Spengler vedl v závodě od startu až do cíle, i když v jeho zrcátkách po celou dobu závodu sledoval svého týmového kolegy Fina Mika Häkkinena.  Häkkinen měl slabší pouze první stint, dále už měl v závodě jen silné okamžiky. V cíli jej dělilo od první pozice pouhých 0,398 seundy.

Tom Kristensen přes velmi silný vstup do závodního víkendu, nedokázal v závodě využít ani mnoholeté vítězné zkušenosti z této legendární tratě. Jeho boj o titul se tak zakončil v předposledním závodě sezony, přesto, že se umístil na třetí pozici.

Bernd Schneider měl potíže hned v úvodu závodu, když v prvním kole kolidoval s Mattiasem Ekströmem, jenž následně ze závodu odstoupil. Ale i Schneider se musel dostat ze štěrkové zony, aby mohl pokračovat v závodě, což se mu povedlo, ale ztratil několik pozic.

Nakonec, svojí stíhací jízdou dokázal dosáhnout na pátou pozici v cíli, čímž se mohl radovat ze svého pátého titulu mistra DTM. Ztráta v cíli na čtvtého Tomczyka byla jen tři desetiny sekundy.

Jamie Green si dojel do cíle pro šestou pozici a to hlavně díky trestu, který musel vykonat v boxech.  Alexander Margaritis obsadil sedmou pozici a osmou, tedy poslední bod si z Francie odváží Timo Scheider.

Na počástku závodu, tedy v prním kole se stala velká havárie, ve které byli zapleteni Frank Stippler a Mathias Lauda, kteří ze závodu také hned odstopili.

Foto_ DTM Media

Vytisknout

Diskuze: LeMans: Spengler vítěz, Schneider mistr DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hornish jr., Sam

Hornish a NASCAR, blízká budoucnost?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud