Audi rychlé, ale Mercedes opět z pole

Daniel Šupa, 2. září 2006, 14:08 Google+

Výsledky pátečních testů favorizovali spíše Audi, než v letošní sezoně úspěšnější Mercedes a dnešní kvalifikace to od úvodu potvrzovala.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Už ze základní části nepostoupil Jean Alesi, který se po skončení sezony rozhodl s DTM rozloučit a vztahy s vedením stáje Persson nejsou podle všeho vůbec dobré. Mücke s dalším Mercedesem se nevyhnul kolizi a skončil předčasně.

Střední část, ze které postupuje do finále pouze nejrychlejších osm jezdců, byla stejně jako na Nürburgringu, konečnou Miky Häkkinena. Fin podruhé za sebou do rozhodující části nepostoupil. Stejně tak i Margaritis, Scheider, Abt a Lauda zůstali v boxech. Pro Laudu bylo ale postoupení z první části velkým úspěchem. Nejrychlejším byl sice Green, ale následovali Frentzen, Kristensen, Ekström a Tomczyk. Spengler se kvalifikoval do posledního dějství na poslední chvíli až osmým časem.

Závěr kvalifikace rozjížděli jezdci Mercedesu, dosud rychlé Audi čekalo. Brit Jamie Green ale překvapil a zajel stejně jako v předchozím dějství velmi rychlé kolo, na které nenašel favorit tábora soupeřů Kristensen odpověď. S minimálním náskokem si Green zaslouženě získal své čtvrté pole position letošní sezony.

Druhá řada patří vozům Audi Tomczyka a Ekströma. Až pátý čas zajel vítěz posledních dvou závodů Bruno Spengler.


Foto: dtm.de

Vytisknout

Diskuze: Audi rychlé, ale Mercedes opět z pole

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš/Bert

Jarek Janiš se Saleenem stále nejrychlejší

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud