Úspěšná bilance Audi v DTM

Daniel Šupa, 15. března 2006, 14:30 Google+

Letošní sezona 2006 je pro Audi významná. Jedná se totiž o desátý rok účasti čtyř kruhů v prestižním šampionátu cestovních vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Biela, Frank

Biela, Frank | foto: www.auto-news.cz

Sdílejte článek

Audi se může pyšnit čtyřmi tituly šampiona, 35 vítězstvími, 30 pole position a 26 nejrychlejšími koly v závodě. Tato bilance řadí značku Audi k nejúspěšnější účastníkům DTM.

Ingolstadtský tým se poprvé objevil na startu v roce 1990 s upravenou silniční verzí Audi V8 quattro, se kterým získal Hans Joachim Stuck titul. Frank Biela ho po roce zopakoval a bylo to poprvé, co některý výrobce v DTM svůj triumf obhájil.

Následná krize DTM a čtyřletá přestávka seriálu spolu s rozmachem sportovních prototypů přinesla přesun zájmu automobilky, ale po znovuzrození šampionátu v letech 2000 až 2003 hájil barvy Audi alespoň zákaznický tým Abt Sportsline s vozy Audi TT. Laurent Aiello získal třetí titul v roce 2002.

Nová historie se začala psát pro čtyři kruhy v roce 2004, kdy se výrobce vrátil s továrním vozem Audi A4 a Mattias Ekström pokořil jezdce Mercedesu i Opelu. Získal zatím poslední čtvrtý titul.


Foto: Auto News Network

Vytisknout

Diskuze: Úspěšná bilance Audi v DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Casadei/Vonka

Kalendář 2006, míříme do Rumunska

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud