Kalendář 2006, míříme do Rumunska

Daniel Šupa, 15. března 2006, 13:56 Google+

Šampionát vozů grand tourismo předkládaný organizátorem SRO ke schválení Mezinárodní automobilové federaci slibuje zajímavý rok.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Casadei/Vonka

Casadei/Vonka | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Pokud 22. března FIA kalendář posvětí, čeká startovní pole a fanoušky 10 podniků. Na žádost stájí nedošlo k plánované expanzi do Brazílie ani k dalšímu Čínskému závodu. Důvodem jsou rostoucí výdaje a příprava na globalizaci seriálu v roce 2007.

První měření sil ve tříhodinovém závodě si účastníci odbudou v Británii na okruhu Silverstone. Následuje Brno, kde se na Masarykově okruhu představí vozy GT už po sedmé.

V Německu se uskuteční závod na známém Oscherslebenu a důležitý a ostře sledovaný vytrvalostní závod na 24 hodin nabídne tradičně belgický Spa-Francorchamps.

Odtud zamíří šampionát ke dvěma závodům do Francie. Paul Ricard slibuje při použití verze okruhu s dlouhou rovinkou ukázku maximální možné rychlosti vozů. Stý závod seriálu pak připadne na Dijon, kde se již jednou závody FIA GT v roce 1998 konaly.

Poté následuje italské Mugello a 1. října bude mít premiéru údajně ambiciózní projekt rumunského městského okruhu v Bukurešti. Rozhodující závody pak uvidíme v Adrii a potřetí za sebou v Dubaji.

Kalendář 2006


Foto: DPPI / FIA GT

Vytisknout

Diskuze: Kalendář 2006, míříme do Rumunska

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Enge: Na víkend chceme rýchlo zabudnúť!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud