Oficiálně: MS GT vozů s vozy GT3 namísto GT1!

iM2, 9. prosince 2011, 09:06 Google+

Od roku 2012 nastane kuriózní situace: Šampionát GT1 vozů se pojede, ale vozy GT1 v něm budou chybět! FIA se totiž rozhodla schválit návrh promotéra šampionátu, Stehpana Rantela, a v MS se budou od příštího roku používat vozy GT3.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ara/Nilsson

Ara/Nilsson | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

MS GT1 vozů se příští rok pojede s vozy kategorie GT3. Světová rada motoristické sportu tak vyhověla přání Stephana Rantela, kterému by se s aktuálními vozy GT1 pravděpodobně nepodařilo dostatečně naplnit startovní pole."Světová rada vidí nutnost pomoci pořadateli v těžkých časech a pomoci mu zajistit další budoucnost šampionátu," stojí v prohlášení.

Rantel si slibuje, že zavedením pravidel GT3 se mu přihlásí pestré startovní pole s velkým množstvím účastníků. Zajímavé je, že je ale nechce zveřejnit. FIA ale bude dál šampionát vést pod jménem MS GT1 vozů. MS navíc v roce 2012 spojí své síly s ME GT3, což znamená, že se závody v Evropě pojedou ve stejný termín jako závody ME GT3. Konkrétní kalendář by měl být zveřejněn příští týden.

Jen pro zajímavost dodejme, že se v roce 2011 odjelo celkem 10 závodů, z toho 6 bylo v Evropě. Jestli si ale bude moci šampionát i v příštím roce dovolit "výlety" do Číny, Argentiny nebo Abu Dhabi není jasné. To by mělo být závislé především na finančních možnostech zúčastněných a také na marketingových zájmech daných značek.

Vytisknout

Diskuze: Oficiálně: MS GT vozů s vozy GT3 namísto GT1!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Green, Jamie

Novinky ohledně jezdeckých sestav

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud