Portland: Bourdais a jeho dominantní vítězství

ar1, 21. června 2004, 11:35 Google+

Sebastien Bourdais (#2 Lola Ford-Cosworth – Newman/Haas Racing) týden po návratu z 24 hodin Le Mans vyhrál dominantním způsobem Grand Prix Portlandu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Photo by Phil Abbott, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Jeho rivaly především vyděsilo to, s jakým rozdílem a klidem dokázal zvítězit. Bourdais jel velmi zkušeně, na trati neudělal žádnou chybu. Bourdais již v sobotu ukázal, že závodit umí, když vybojoval další Pole-position své kariéry v Champ Car. Po startu se dostal do vedení hned před první zatáčkou, dál pak vedl startovní pole v 85 z 94 kolech závodu.

Francouz si v polovině závodu vyjel náskok na svého týmového kolegy Bruna Junqueiru kolem 8 sekund. Později k závěru závodu Brazilec tento rozdíl snížil na konečných 1,247s ztráty. Junqueira tedy dojel na druhé pozici, čímž si pojistil vedoucí pozici v průběžném hodnocení jezdců.

Na třetí pozici se umístil úřadující mistr Kanaďan Paul Tracy, který dojel do cíle se ztrátou 40 sekund. Bourdais se dostal v průběžném hodnocení jezdců na třetí pozici a Tracy je s 19 bodovou ztrátou za ním na pozici čtvrté.

Na trati se také objevila žlutá fáze. Po restartu Dominguez (#55 Herdez Competition) narazil do Lavina (#3 Forsythe Championship Racing) a ten mu náraz opětoval. Oba jezdci museli odstoupit.

Velká boj o pátou pozici proběhl mezi nováčkem soutěže Justinem Wilsonem (#34 Mi-Jack Conquest Racing) a A. J. Allmendingerem (#10 RuSPORT), kteří jeli v závěru kolo na kolo. Nakonec z tohoto souboje vítězně vyšel nováček Wilson.

Závody seriálu Champ Car vypadají i přes velkou krizi, že se v nich závodí. Škoda jen, že pro Evropské diváky organizátoři nebyli schopni podepsat dohodu třeba s Eurosportem, jak tomu bylo dříve. Myslím, že Evropa přichází o docela zajímavé závody.

Příští závod se pojede 3. července v Clevelandu na starém letišti.


Vytisknout

Diskuze: Portland: Bourdais a jeho dominantní vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

bourdais, sébastien

Bourdais v Portlandu z Pole-position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud