O Ducati může mít zájem i německý Daimler

mediafax, 1. dubna 2012, 21:03 Google+

Německý Daimler AG může mít zájem o koupi italského výrobce motocyklů Ducati, stal by se tak soupeřem německé automobilky Audi. V neděli o tom informovala agentura Reuters.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: Ducati

Sdílejte článek

Podle deníku Corriere della Sera jednání mezi Audi a Ducati jsou v pokročilém stádiu, ale nejsou jedinou "možností na stole". Podle zdroje agentury by se cena za převzetí společnosti Ducati mohla pohybovat kolem 870 milionů eur (21,5 miliardy Kč).

Corriere uvedl, že rozhovory mezi majitelem Ducati, což je investiční fond Investindustrial, a Audi nebyly výlučné a že v úvahu připadá i možná dohoda s firmou Daimler.
 
List dále uvedl, že investiční fond Investindustrial by Ducati nechtěl prodat kompletně a dohoda s Audi by ponechávala i tuto možnost, ale Daimler, který už má marketingové partnerství s Ducati, by mohl nabídnout lepší cenu.
 
Ducati vznikla v roce 1926 jako malá rodinná firma, původně vyráběla radiové součástky. Postupně se rozrostla do předního světového výrobce motocyklů. Společnost se však v roce 2005 ocitla v krizi, k zisku jí pomohl až investiční fond Investindustrial, který ji převzal v roce 2008.

Vytisknout

Diskuze: O Ducati může mít zájem i německý Daimler

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Motocyklista Smrž dojel v Imole jedenáctý a sedmý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud