Hrozivé zranění. Lorenzo přišel o část prstu i o titul

mediafax, 17. října 2011, 01:38 Google+

Bývalý mistr světa MotoGP Jorge Lorenzo ze Španělska putoval v neděli dopoledne na pohotovost plastické chirurgie melbournské nemocnice poté, co si při ošklivé havárii v tréninku před Velkou cenou Austrálie uřízl kousek prstu. Zprávu přinesla agentura Reuters.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: Archiv MOTO365.cz

Sdílejte článek

Nešťastné zranění, které si Španěl přivodil na prsteníčku levé ruky, ho donutilo vynechat závod, jejž popáté za sebou ovládl domácí Casey Stoner a zajistil si tak titul mistra světa. Lorenzo havaroval při výjezdu ze zatáčky číslo 12 v posledním kole dvacetiminutového tréninku, vysoko vylétl ze svého motocyklu a dopadl na okraj trati.

Z místa pádu odešel po svých, drže si levou ruku. Lékaři závodu mu však startovat ve Velké ceně nedovolili. Vedení stáje Yamaha v tiskovém prohlášení potvrdilo Lorenzovo zranění, ale odmítlo přidat další detaily. Jezdec se nicméně ještě v neděli podrobil operaci a lékařům se při ní podařilo zachránit nervy i šlachy na Španělově prsteníčku, takže zranění nebude mít na fuknci prstu ani ruky v budoucnu žádný vliv. Tým následně informoval o tom, že se Lorenzo příští týden nezúčastní Velké ceny Malajsie. Otazník pak visí i nad jeho startem v závěrečném podniku sezony, Velké ceně Valencie.
 
Ostatní jezdci se čtyřiadvacetiletým Španělem, který skončil v kvalifikaci druhý za Stonerem, vesměs soucítili. "Když jsem viděl, jak Jorge havaroval, myslel jsem si, že jde jen o něco triviálního," poukázal Stoner. "Že si odnese jen nějakou oděrku. Pak jsem si nehodu prohlédl znovu na záznamu a všichni jsme viděli, jak to dopadlo s koncem jeho prstu. Úplně mi zatrnulo, jako profesionální jezdec vím, jak podobná zranění bolí. Nikomu bych to nepřál," dodal.
 
Zranění navíc zhatilo Lorenzovy poslední naděje na zisk mistrovského titulu na úkor Stonera.

Vytisknout

Diskuze: Hrozivé zranění. Lorenzo přišel o část prstu i o titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Australan Casey Stoner je mistrem světa MotoGP

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud