Miroslav Popov se těší na premiérový start při GP České republiky

mediafax, 11. srpna 2011, 19:21 Google+

Čtyři čeští jezdci se zúčastní víkendové Velké ceny České republiky silničních motocyklů, která je zařazena do seriálu mistrovství světa. Nejmladší z nich je teprve šestnáctiletý talent Miroslav Popov, který si na brněnském Masarykově okruhu odbude premiéru.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: Archiv MOTO365.cz

Sdílejte článek

Čeští fanoušci se mohou během závodního víkendu poprvé těšit na Karla Abrahama v nejprestižnější třídě MotoGP a na Jakuba Kornfeila. Druhý tuzemský stálý účastník MS závodí v kubatuře do 125 ccm. Společnost mu budou dělat ještě Ladislav Chmelík a právě Popov. Oba dostali od pořadatelů divoké karty.
 
"Chtěl bych tady hlavně zlepšovat své časy, učit se a získávat zkušenosti. Na brněnské trati nemám moc naježděno, takže se musím učit brzdné body a stopu. Hned od prvního tréninku chci využít čas, abych si to co nejvíce zažil. Snad to bude stačit," řekl Popov v rozhovoru pro agenturu Mediafax.
 
Mezi světovou elitou není úplným nováčkem, když na divokou kartu startoval už na začátku července v italské Mugellu. Při své premiéře se neztratil a skončil devatenáctý, takže jen čtyři pozice jej dělily od bodového zisku. "Už vím, jak závod mistrovství světa probíhá. Stačil jsem poznat, co se kolem toho děje a snad toho nyní využiji," přál si Popov.
 
Mladík z Vlčkovic v Podkrkonoší je prý v klidu, i když účast na brněnské Velké ceně považuje za vrchol sezony. "Těším se. Přece jen závodit před domácím publikem je něco jiného než v Itálii, i když i tam mám hodně fanoušků," řekl účastník letošního italského šampionátu. "Zatím to beru pohodově a nijak zvláštně se nepřipravuji. Vnímám to jako každý jiný závod. Své umístění nedokážu odhadnout, protože neznám časy ostatních," dodal Popov.

Vytisknout

Diskuze: Miroslav Popov se těší na premiérový start při GP České republiky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Fanoušci, těšte se. Jezdci začnou trénovat na GP České republiky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud