V Assenu zvítězil Američan Spies, Abraham nedojel

XRot, 25. června 2011, 17:10 Google+

Vítězem sobotního závodu Velké ceny Nizozemska ve třídě MotoGP na okruhu v Assenu se stal Američan Ben Spies před Australanem Casey Stonerem, třetí skončil Andrea Dovizioso. Čech Karel Abraham už ve druhém kole upadl a závod nedokončil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Ben Spies vyhrál svou vůbec první Velkou cenu v MotoGP a potvrdil tak velmi dobrou formu z celého víkendu v Nizozemsku. Už v páteční kvalifikaci ztrácel na Marka Simoncelliho pouhých devět tisícin vteřiny. Vítěz kvalifikace Simoncelli upadl, ale nakonec na motocykl nasedl a po stíhací jízdě dojel na deváté příčce.

Pádu se nevyhnul ani Karel Abraham, který opustil trať už ve druhém kole a cíl závodu neviděl. Jednadvacetiletý Čech tak nenaplnil očekávání, když v kvalifikaci se umístil na nadějném sedmém místě. Při souboji o deváté místo jej Hiroshi Aoyama vytlačil z trati a český závodník skončil v kačírku. „Vytlačil mě na obrubníky, které byly mokré a hodně klouzaly,“ popsal okolnosti pádu Karel Abraham. „Jakmile jsem byl na obrubnících, už se nedalo nic dělat,“ doplnil. Při pádu si rozseknul palec a pohmoždil ruku. Velká cena Nizozemska pro něj navíc byla jubilejním 100. startem v kariéře.

Další závod MotoGP čeká Karla Abrahama už za týden v italském Mugellu. „Celou letošní sezónu provází závody špatné počasí, tak doufám, že aspoň v Itálii bude teplo a sucho,“ říká český jezdec. Po nezdařeném sobotním závodu klesl v průběžném pořadí nejprestižnější kubatury MotoGP z desátého na 13. místo, před něj se dostali Marco Simoncelli, Hector Barbera a Toni Elías. „Doufám, že v Mugellu se nám podaří udělat dobrý výsledek a ztrátu zase dohnat,“ uvedl Abraham.

MS silničních motocyklů - Velká cena Nizozemska (Assen):

MotoGP: 1. Spies (USA/Yamaha), 2. Stoner (Aus./Honda) +7,697, 3. Dovizioso (It./Honda) +27,506, 4. Rossi (It./Ducati) +30,684, 5. Hayden (USA/Ducati) +43,172, 6. Lorenzo (Šp./Yamaha) +44,536, ... ABRAHAM (ČR/Ducati) nedokončil.

Průběžné pořadí MS (po sedmém z osmnácti závodů): 1. Stoner 136, 2. Lorenzo 108, 3. Dovizioso 99, 4. Rossi 81, 5. Hayden 71, 6. Pedrosa (Šp.) 61, ... 13. ABRAHAM 33.

Vytisknout

Diskuze: V Assenu zvítězil Američan Spies, Abraham nedojel

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Abraham bude jezdit MotoGP i příští rok. S novou Ducati

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud