Abraham bude jezdit MotoGP i příští rok. S novou Ducati

XRot, 24. června 2011, 20:18 Google+

Spojení českého závodníka Karla Abrahama a italského výrobce motorek Ducati bude pokračovat v nejprestižnější třídě MotoGP mistrovství světa silničních motocyklů i v příštím roce. Informoval o tom v pátek oficiální server šampionátu MotoGP.com.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.karelabraham.com

Sdílejte článek

Abrahamův soukromý tým Cardion AB Motoracing podepsal roční smlouvu s Ducati vloni v létě, kdy bylo jasné, že brněnský rodák zamíří mezi jezdce kubatury MotoGP. Kontrakt obsahoval opci, která nyní byla uplatněna. Nová smlouva je koncipována stejně, takže díky opčnímu právu by mohl Abraham jezdit na Ducati minimálně do roku 2013.

"Jsem rozhodně velmi spokojený. Ve smlouvě se změnily některé věci, za něž jsem velmi šťastný. Myslím, že tohle všechno mi pomůže ke zlepšení v MotoGP a budu mít letos i příští rok dobré výsledky," uvedl Abraham na speciální tiskové konferenci v nizozemském Assenu, kde se v sobotu postaví při svém jubilejním 100. startu v MS díky sedmému kvalifikačnímu času do třetí řady.

V příštím roce čekají závodníky nejsilnější třídy změny, protože dojde k úpravě výkonu motorů. "Zatím k tomu nemám dostatek potřebných informací, ale pro nás je velmi dobře, že se na vývoji podílí Valentino Rossi, který s tím má už spoustu zkušeností a udělá tak velmi dobrou práci i pro nás," uvedl Abraham na adresu italského devítinásobného mistra světa.

Jednadvacetiletý český jezdec je nováčkem v MotoGP a na kontě má v probíhající sezoně dvě sedmá místa v Jerezu a Silverstone a v průběžném pořadí uzavírá elitní desítku.

Vytisknout

Diskuze: Abraham bude jezdit MotoGP i příští rok. S novou Ducati

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Abraham v Assenu porazil i Rossiho. Odstartuje sedmý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud