GP Kataru 2010 v souhrnu

iMotorSport.cz / mediafax, 11. dubna 2010, 23:57 Google+

KATAR, ZÁVOD; Přinášíme vám souhrn dnešního zahajovacího podniku MS motocyklů 2010.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

MotoGP:
Italský fenomén Valentino Rossi zvítězil v úvodním závodě třídy MotoGP v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů v katarském Dauhá. Druhý skončil jeho týmový kolega Jorge Lorenzo ze Španělska a třetí Ital Andrea Dovizioso.

Vítěz kvalifikace Casey Stoner z Austrálie mohl počtvrté v řadě vyhrát zahajovací závod sezony a úvod nasvědčoval tomu, že je v Kataru v nejlepší formě a mhlo by se mu to podařit. Jenže v pátém kole z první příčky nečekaně a upadl a přenechal vedení číhajícímu Rossimu. Ten si ve zbývajícím čase svou pozici zkušeně pohlídal a mohl se radovat ze 104. vítězství v kariéře, přestože na něj někteří soupeři nebezpečně dotírali.

Na druhou pozici se nakonec propracoval další jezdec z tovární stáje Yamaha Lorenzo, třetí místo vybojoval v dramatické koncovce Dovizioso, který až do cílové rovinky soupeřil s Nickym Haydenem.

Další závod mistrovství světa se je de 25. dubna v Japonsku.

MS silničních motocyklů - Velká cena Kataru (Dauhá):

Kategorie MotoGP: Pořadí: 1. Rossi (It./Yamaha) 42:50,099, 2. Lorenzo (Šp./Yamaha) +1,022, 3. Dovizioso (It./Honda) +1,865, 4. Hayden (USA/Ducati) +1,876, 5. Spies (USA/Yamaha) +3,903, 6. De Puniet (Fr./Honda) +9,322.

Vytisknout

Diskuze: GP Kataru 2010 v souhrnu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Valencie hostila závod MS Superbiků

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud