Aston Martin je spojován s možným vstupem do DTM ve spolupráci s Red Bullem a HWA

-haj / iMotorSport.cz, 24. července 2018, 19:51 Google+

Aston Martin by do DTM sezony 2020 mohl nasadit čtyři auta.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Aston Martin by mohl vstoupit do DTM (ilustrační foto)

Aston Martin by mohl vstoupit do DTM (ilustrační foto) | foto: Aston Martin

Sdílejte článek

R-Motorsport, což je švýcarská společnost, která připravuje a díky týmům Arden International a Jota Sport nasazuje vozy Aston Martin v Blancpain GT Endurance Cupu, zvažuje, že by se vydal do DTM závodit proti Audi a BMW. Zdroje z paddocku DTM naznačují, že by se R-Motorsport měl těšit z podpory Red Bullu a HWA, které bude mít volné kapacity poté, co DTM po skončení letošní sezony opustí Mercedes a mohlo by se tak postarat o faktickou stavbu aut.

Tým by nasazoval Arden, jehož CEO, Garry Horner, je otcem šéfa týmu Red Bull ve Formuli 1, Christiana Hornera. Tento tým má také dlouhou historii v poskytování šancí mladým závodníkům Red Bullu v jednosedadlových formulích. Jako možní jezdci Aston Martinu v DTM byli zmiňování Sébastien Buemi (aktuální pilot šampionátu Formule E a někdejší mladý talent Red Bullu), pilot týmu Toro Rosso v F1, Brendon Hartley, a dále pak piloti týmu R-Motorsport Nicki Thiim a Maxime Martin. Martina přitom z DTM z dob jeho angažmá u BMW dobře známe. 

Ačkoliv dle nových pravidel DTM vyžadované 2,0 l turbomotory neodpovídají filozofii Aston Martinu, tak by speciály dle spekulací mohly pohánět agregáty od Hondy, jež jsou dnes využívány v Japonských Super GT. Ta má navíc v otázce motorů identická pravidla jako DTM. 

img-responsive

Vůz Aston Martin Vantage V8 GTE (ilustrační foto) | foto: Aston Martin Racing

Šéf týmu R-Motorsport, Florian Kamelger, britskému Autosportu řekl: "Jsme značkou v motorsportu, která rychle roste a určitě se rozhlíží po jiných sériích, protože hledáme nové možnosti. DTM by nás určitě zajímalo. Je zde určitý potenciál, ale nic konkrétního." 

R-Motorsport má příští rok pokračovat v Blancpain GT, když bude používat V8 speciály Vantage GT3, jež si odbyly premiéru na letošní 24 hodinovce v Le Mans. Mateřská firma R-Motorsportu, společnost AF Racing, hrála roli v koncepci a financování návrhu hyperauta Aston Martin Valkyrie.

Všeobecně se má za to, pokud mají Audi a BMW v DTM zůstat dlouhodobě, tak bude třeba od roku 2020 sehnat třetího výrobce. V nedávné době se spekulovalo o hodně možných značkách, nejvíc nahlas se ale mluvilo o Maserati, které je sesterskou firmou Ferrari.

Vytisknout

Diskuze: Aston Martin je spojován s možným vstupem do DTM ve spolupráci s Red Bullem a HWA

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Mercedes by mohl do DTM nasadit několikanásobného mistra WRC!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud