Hungaroring: V sobotním závodu v Maďarsku vítězí di Resta s Mercedesem

-haj / iMotorSport.cz, 2. června 2018, 17:52 Google+

Paul di Resta dokázal přetavit svoje pole-position ve vítězství v sobotním závodu na maďarském Hungaroringu. Pouhou půl vteřinu na něj v cíli ztrácel jeho značkový kolega, Lucas Auer.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Paul di Resta do závodu odstartoval z druhého místa a vedení si pohlídal. Na druhou příčku po 2. zatáčce povyskočil Lucas Auer, který se dostal před Nico Müllera. Jezdec Audi ale svoji pozici vybojoval zpět o zatáčku později. Di Resta si společně s Müllerem vybojovali v následujících pěti kolech asi vteřinový náskok na Auera. Ten ale v 5. kole zastavil u mechaniků. Jeho kolega na Mercedesu, Paul di Resta, na trati vydržel jen o tři kola déle. Ačkoliv vyjel na dráhu před Lucasem Auerem, tak ale díky pomalé zastávce dost ztratil a Auer jej v zatáčce číslo 2 lehce předjel. 

To Nico Müller se svoji RS5 DTM zastavil okruh po di Restovi, ale i jej zvládl ihned po výjezdu z boxů Auer předjet. Zanedlouho jej překonal také di Resta. Jejich souboj ale dovolil Auerovi, aby trochu poodskočil a vytvořil si tak náskok asi 2 vteřin. Skot di Resta se ale brzy dokázal přitáhnout na Auera a pak jej v 2. zatáčce předjel, čímž se vrátil zpět do čela. V posledních 15 minutách závodu Paula už nikdo neohrozil, a tak dokázal po loňském triumfu v Maďarsku získat vítězství na Hungaroringu i letos. Mercedes tak může slavit čtvrté vítězství z letošních pěti závodů. 

Za zády Auera se odehrál ještě souboj o poslední místo na stupních vítězů. Svedli jej Nico Müller a René Rast. Úspěšnější byl ale Müller. Rast byl druhý za Edoardo Mortarou v době, kdy čelní piloti zajeli do boxů, pak zajeli oba jezdci také k výměně gum. Němec ve službách Audi pak ale dokázal Itala ve službách Mercedesu předjet. 

Šesté místo v cíli bral Gary Paffett, který se na něj dokázal posunout z deváté pozice na startu. Tím se dostal do čela průběžného pořadí sezony DTM, kde vystřídal dosud vedoucího Tima Glocka na BMW, který dnes dojel až 14. Sedmé a osmé místo obsadila dvojice pilotů Audi, Robin Frijns a Loïc Duval, kteří zajeli ke svým zastávkám v boxech podstatně později než zbytek pole. Ke konci závodu pak měli nejlepší tempo ze všech, což je vyneslo až na sedmé a osmé místo. 

Dva body za deváté místo bral Jamie Green na Audi a poslední bod si připsal Daniel Juncadella na Mercedesu. A kde jsou jezdci na BMW? Vězte, že nejlepším pilotem mnichovské značky byl Bruno Spengler na 12 (!) místě.

Výsledky sobotního závodu: zde

Výsledky sobotní kvalifikace:  zde

Vytisknout

Diskuze: Hungaroring: V sobotním závodu v Maďarsku vítězí di Resta s Mercedesem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Gary Paffett získal svoje už druhé vítězství sezony

Lausitzring: Paffett vítězí dominantním způsobem v nedělním závodu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud