Návrat růžového koťátka, Falken s novým vozem a Zakspeed

iMotorSport.cz, 9. března 2017, 10:22 Google+

Již za čtyři dny vypuknou oficiální testy Blancpain GT Series na okruhu Paula Ricarda ve Francii. A s tím, jak se blíží sezona, přibývá týmů, které ohlašují vstup do BGT.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kornely Motorsport

Kornely Motorsport | foto: Kornely Motorsport

Sdílejte článek

Menší rozruch způsobil vstup německého týmu Kornely Motorsport do Blancpain GT Series. Nejde však ani o tým, ani o posádku, ale o tom, co Mercedes AMG GT3 poveze na svém boku. 

Vůz s číslem 70 totiž bude ve Sprint Cupu propagovat známé koťátko Hello Kitty. Na svědomí to nemá nikdo jiný, než Japonec Yoshi Mori, který startoval s Hello Kitty již v roce 2015 s McLarenem týmu Attempto Racing. Moriho týmovým kolegou bude Kenneth Heyer.

Do Blancpain Endurance Cupu pak vstupuje tým Zakspeed, který opět spojil své síly s Mercedesem. V kokpitu dvou vozů AMG GT3 se budou střídat Kriton Lendoudis, Rui Aguas, Jose Manuel Balbiani a Immanuel Vinke. Další jezdci budou teprve oznámeni, počítá se však s tím, že oba vozy budou nasazeny ve třídě PRO/AM.

Zajímavé novinky hlásí i tým Falken Motorsports ve vytrvalostním seriálu VLN. Dlouhé roky byl tento tým spojován s Nissany, v posledních letech však spoléhá na techniku Porsche. O to překvapivější bylo oznámení, že v závodě 24h Nürburgring a vybraných podnicích VLN navíc nasadí BMW M6 GT3.

img-responsive

BMW M6 GT3 Falken Motorsports | foto: BMW Motorsport

Je dost neobvyklé nasadit dva vozy různých značek, avšak Falken Motorsports věří, že to bude dobrou reklamu pro širokou paletu jejich pneumatik.

V obou případech se bude Falken spoléhat z poloviny na své jezdce a z poloviny na tovární piloty. Takže v BMW usedat Peter Dumbreck, který je v tomto týmu již desátým rokem, Alexandre Imperatori, Stef Dusseldorp a Marco Seefried.

Porsche si vezmou na starosti Martin Ragginger, Laurens Vanthoor, Jörg Bergmeister a Dirk Werner. O oba vozy se bude starat dlouhodobý partner týmu Schnabl Engineering.

Dvoudenní testy BGT začnou v pondělí 13. března.

Vytisknout

Diskuze: Návrat růžového koťátka, Falken s novým vozem a Zakspeed

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Cadillac DPi-V.R.

IMSA: V Sebringu uvidíme více než čtyři desítky vozů, Cadillac znovu zpomaluje

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud