Kovalainen vyhrál kvalifikaci v Monze

ar1, 3. září 2005, 01:11 Google+

Heikki Kovalainen vyhrál kvalifikaci pro zítřejší závod na italském okuhu v Monze. Svého rivala Nica Rosberga porazil o dve desetiny sekundy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kovalainen, Heikki

Kovalainen, Heikki | foto: Sutton Racing Images

Sdílejte článek

Kovalainen si tímto Pole position zajistil další dva body na své bodové konto, čímž zvýšil bodový náskok před druhým Rosbergem v průběžném pořadí šampionátu na 9 bodů. Rosberg odstartuje do závodu z první řady společně s Kovalainenem.

Žádný další jezdec se nedostal pod hranici 1:34. Třetí v pořadí, Scott Speed už ztratil 1,1 sekundy. Speed bude sdílet druhou řadu s Rosbergovým týmovým kolegou Alexem Prematem.

Kvalifikace probíhala pod jasně modrou oblohou. Kovalainen měl nejrychlejší první sektor prvního kola. Rosberg byl lepší zase ve druhém a třetím sektoru. To trvalo jen jedno kolo, poté Kovalainen zajel čas 1:33.739, který ještě vylspšil v druhé části kvalifikace po obutí nových pneumatik.

Nikdo jiný na tuto dominanci finského jezdce neodpověděl. Joze Maria Lopez působil velmi vyrovnaně a působivě v průběhu session a do závodu odstartuje ze třetí řady. Vedle něj se postaví Nelson Piquet Jnr.

Několik jezdců si zkrátilo první šikanu tak, že jí prostě projeli. Jinak se kvalifikace obešla bez kolizí. V týmu Coloni uvidíme nového jezdce Toni Vilandera. V kvalifikaci mu patřila 16. pozice.

Foto: Sutton Racing Images

Vytisknout

Diskuze: Kovalainen vyhrál kvalifikaci v Monze

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Verstappen, Jos

1. kalendář seriálu A1GP představen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud