Naštvaný Paffett: Bylo to hloupé a nebezpečné

iM2, 5. května 2013, 21:57 Google+

Gary Paffett byl po závodu na Hockenheimu rozladěn. Důvod? "Idiot" Martin Tomczyk a Bruno Spengler, který jej měl nefér předjet.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Pokud se Garymu Paffettovi něco nelíbí, pak nemá problém s tím, říci svůj názor nahlas. Se čtvrtým místem byl sice Brit docela spokojený, s průběhem závodu však už o poznání méně. "Během závodu jsem měl pár tvrdých soubojů a pak také věc, kterou uplně nechápu," říká jezdec Mercedesu.

"Zvláště Martin Tomczyk, který se mnou na rovince udělal 'test brzd'. To bylo to nejhorší, co mě v závodu potkalo. Něco takového není akceptovatelné. Některé věci si musíme ujasnit. Asi v polovině závodu jsem byl na lepších pneumatikách než Bruno a Tomczyk. Ale Tomczyk jel jako idiot," nebere si servítky ex-šampion DTM.

"Souboje kolo na kolo, při kterých dojde ke kontaktu, chápu a jsou v pořádku. Ale když s Vámi udělá na rovince brzdový test (Martin Tomczyk před Paffettem na rovince zabrzdil, aby jezdce Mercedesu mohl předjet Spengler, pozn. red.), tak je to prostě hloupé a nebezpečné.

Proti tomu musíme něco udělat. Tohle není závodění. Jsem z toho hodně zklamaný. Na startu, kdy jsme měli opačné pneumatiky, mě předjel a já jsem mu takové problémy nedělal. Ztrácel bych tím [soubojem] jenom čas. To co udělal on, to už byl trošku extrém.

Na celý incident se ještě jednou podívám. Ale nikoho nemůžete předjíždět, když jste mimo dráhu. Bruno byl na výjezdu z vlásenky všemi koly mimo trať. Nevím, proč za to nedostal penalizaci. Možná mají komisaři problém s prosazováním vlatních pravidel. Některé věci dnes byly za hranou, ale bylo to tak i vloni. Musíme se snažit o to, aby závodění bylo fair. Dnes tomu tak nebylo."

Vytisknout

Diskuze: Naštvaný Paffett: Bylo to hloupé a nebezpečné

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Glock: Považuji se za nováčka, DTM je vrchol  - anotační foto

Glock: Považuji se za nováčka, DTM je vrchol

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud