Champ Car od roku 2007 i v Japonsku?

ar1, 31. března 2005, 02:51 Google+

Minulý týden představili v Sebringu tento plán Dick Eidswick a Joe Chrnelich, tedy rozšíření seriálu do Asie, tedy v roce 2006 do Číny a o rok později do Japonska.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
bourdais, sébastien

bourdais, sébastien | foto: Photo by Phil Abbott, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Závod v Číně se pojede již příští rok již na existující a upravené trati v Pekingu, kdežto další nový závod, tentokrát v Japonsku by se měl uskutečnit za dva roky a to v severní části města Otaru. Půjde o městský okruh.

Oba představitelé představovali čínský závod jako plánovanou věc, ale závod na městském okruhu v Japonsku je spíše překvapením. V Otaru se zatím nezávodí, nicméně místní zastupitelství a i japonská vláda v čele s ministerským předsedou Junichiro Koizumim tuto myšlenku podporují.

Organizátoři doufají, že se do debutu v roce 2007 stihnou realizovat všechny plány. Otaru je jedno z nejstarších měst na severním ostrově Hokkaido. Je to turistické město, které čítá 120 000 člennou populaci. Největší město ostrova Hokkaido je Sapporo, což je páté největší město Japonska. Sapporo hostilo v roce 1970 Zimní olympijské hry. Otaro je 1,5 hodiny vzdáleno od Sappora.

První organizační práce na Grand Prix Otaru se ujal bývalý závodní jezdec F1 Satoru Nakajima (známe jej například jako týmového kolegu Neslona Piqueta z roku 1988 v týmu Camel Lotus Honda). Jeho snaha začala již v roce 2003. Satoru publikoval již v tomto roce první plány v japonských autosport časopisech o uskutečnění městského závodu v ulicích Otaru. Ale tato myšlenka není jeho původní, protože již jedno desetiletí se v místních časopisech píše o tomto snu.

Foto: Phil Abbott, USA LAT Photographic
Vytisknout

Diskuze: Champ Car od roku 2007 i v Japonsku?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš, Jaroslav

Janiše čeká křest ve formuli Nippon

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud