Enge vyhrál zlatý volant

ar1, 28. ledna 2005, 17:20 Google+

Tomáš Enge udržel svou vítěznou sérii v anketě Zlatý volant, již pošesté v řadě vyhrál kategorii okruhových jezdců, za ním skončili Jarek Janiš a Adam Lacko. Liberecký rodák rovněž získal cenu pro nejrychlejší průměrnou rychlost na jedno kolo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Panther Racing

Sdílejte článek

Dvacátý osmý ročník Zlatého volantu, který odrážel výkony ze sezony 2004, byl slavnostně vyhlášen ve čtvrtek v pražském hotelu Ambassador a Enge v něm získal hned dvě ceny. V kategorii okruhový jezdec vyhrál pošesté v řadě a vedle toho si odnesl i Speed Award udělovanou českému jezdci, který v závodě zajel kolo nejvyšší průměrnou rychlostí – v případě Engeho v IRL dosáhnul průměru téměr 345 km/h. Samotný Tomáš se nemohl předávání cen zúčastnit, protože se už v Americe připravuje na nadcházející sezonu a na pódiu ho zastoupili rodiče. Otec Břetislav převzal Zlatý volant a maminka Radka Speed Award.

Tomáš Enge: „Jsem velice rád, že pokračuje tradice zlatých volantů. Z ocenění mám pochopitelně radost, protože je vidět, že mé výkony neunikají doma pozornosti, ačkoliv nemám mnoho příležitostí v České republice startovat. Nyní jsem na prahu nové, určitě vzrušující sezony, ve které mě čekají nové výzvy a starty v legendárních závodech 500 mil Indy a 24 hodin Le Mans. Udělám vše pro to, abych náš motorsport ve světě dále dobře reprezentoval.“

Text: www.tomas-enge.cz a BPA sport marketing, a.s.
Foto: Panther Racing
Vytisknout

Diskuze: Enge vyhrál zlatý volant

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rosberg Jr. nastoupí za tým ART - anotační foto

Rosberg Jr. nastoupí za tým ART

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud