Mexico City: Bourdais jasným mistrem CCWS 2004

ar1, 7. listopadu 2004, 23:50 Google+

Mladý Francouz Sebastien Bourdais se stal po dnešním suveréním vítězstvím novým šampiónem seriálu Champ Car World Series.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
bourdais, sébastien

bourdais, sébastien | foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Jeho týmový kolega Bruno Junqueira dojel se ztrátou 4,6 sekundy na druhé pozici, na které také skončil v celkovém hodnocení jezdců. Třetí protnul cílovou čáru A.J. Allmendinger s vozem týmu RuSPORT.

Bourdais krom jediného malého incidentu, kdy ho pomalejší z jezdců vytlačil na špinavější stopu a tím udělal hodiny, neměl se závodem větších problémů. Na trati, jako v celé letošní sezoně působil sebejistě a na druhého Junqueiru každým kolem získával cenné sekundy.

Junqueira se přes veškěrou snahu musí spokojit s titulem prvního vícemistra a musí přiznat, že mu již podruhé během tří let proklouznul titul šampióna mezi prsty.

Skvěle jel již zmíněný A.J. Allmendinger, který získal titul nováček roku a pro příští sezopnu jistě lehce sežene angažmá. Čtvrtý v cíli skončil Juastin Wilson, kterému se také vydařil celý víkend.

Dost nervózně se na trati po celou dobu závodui choval Paul Tracy, který dokonce několikrát vycestoval mimo trať, aby zksuil pokosit mexickou trávu. nakonec skončil na 10. pozici se ztrátou jednoho kola.

Na páté pozici dojel Jimmy Vasser (PKV Racing), šestý dojel Patrick Carpentier, jenž ještě stačil ohrozit v závoěru závodu Bourdaise, který jej předjížděl o celé jedno kolo. Carpentier v tu chvíli byl až přespříliš zabrán do touhy předjet Vassera.

Sedmým místem se v Mexiku může pochlubit Oriol Servia, jenž tak dokázal, že i se špatným týmem může zajet dobré výsledky. Osmý skončil Dominguez a poslední jezdec s plným počtem kol byl Michel Jourdain jr., který dojel devátý.

Foto: Michael Levitt, USA LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Mexico City: Bourdais jasným mistrem CCWS 2004

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Aston Martin se vrací na závodní dráhu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud