Surfers Paradise: Junqueira si vítězstvím v Austrálii udržel naději na titul

ar1, 24. října 2004, 13:30 Google+

Vítězstvím v předposledním závodě seriálu Champ Car World Series si Bruno Junqueira zachoval šanci na zisk titulu světového šampióna.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Junqueira, Bruno

Junqueira, Bruno | foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Ve finále, které se pojede 7. listopadu v Mexico City, se tak sehraje tuhý boj mezi Sebastianem Bourdaisem (současným vedoucím jezdcem průběžného pořadí) a Brunem Junqueirou, kteří jsou přímý rivalové o zisk titulu mistra a oba jsou ze stáje Newman/Haas Racing.

107 321 diváků sledovalo dnešní boj o vítězství právě mezi oběma jezdci, kteří na Zlatém pobřeží Austrálie v Surfers Paradise ukázali, jak se dokáží poprat za volantem svých vozů o cenné body.

Junqueira hned na startu ukázal, jak dobře má nastavené auto, když ze čtvrté pozice vystřelil na vedoucí příčku. Brazilcovi přálo štěstí i v závěru závodu, když se jelo opatrně kvůli havárii Patricka Carpentiera, což umožnilo bez větších problému dokončit závod na první pozici právě před svým týmovým kolegou a letošním největším rivalem Sebastianem Bourdaisem. Junqueira tak vyhrál letos druhý závod série, ale co je důležitější, dokázal zabránit v korunování nového šampióna ještě před posledním závodem a sám pro sebe si zachoval velkou naději na titul. Na vedoucího Bourdaise tak ztrácí 22 bodů, což umožňuje ponechat příležitost na zajímavý závod v Mexico City, který bude poznamenán korunovací nového mistra až v samotném závěru sezony.

Bourdais tak skončil po velkém boji druhý a poprvé byl poražen od letošního června. Ale stále vede šampionát. Carpentier byl vyřazen z boje o titul díky jeho havárii, takže i to přihrálo k jistotě, že titul získá jezdec stáje Newman/Haas Racing.

Třetí v cíli skončil Mario Dominguez, jenž si tímto vítězstvím polepšil v celkovém pořadí na pátou pozici. Paul Tracy (Forsythe Championship Racing) dokončil závod na pěkné 4. pozici, nicméně letošní výsledky úřadujícího šampióna trochu zastiňují. Pátý dojel do cíle Ryan Hunter-Reay, jenž se v týmu Herdez Competition poměrně dost vypracoval, protože si docela pravidelně dojíždí pro pozice do první desítky. A.J. Allmendinger, letošní nejlepší nováček skončil v cíli šestý a hned za ním dojel do cíle Australan David Bernard se třetím vozem týmu PKV Racing. Bylo to velké překvapení, protože i když je to domácí jezdec, přece jenom si musel zvykat na nový vůz, se kterým neměl do tohoto víkendu skoro žádné zkušenosti. Oproti jemu měl smolný den český jezdec Jaroslav Janiš, kterého zklamala technika a ani závod se mu příliš nevydařil.

BRUNO JUNQUEIRA (#6 PacifiCare Ford-Cosworth/Lola/Bridgestone):
“Cítím se opravdu fantasticky. Tým dnes odvedl skutečně dobrou práci. Všechny mé zastávky proběhly velmi dobře. Snažil jsem se získat čas na Sebstiena před zamířením do boxů. Po výjezdu z boxů jsem se ujal vedení, to bylo tím, že Tracy udělal chybu. Snažil jsem se jet každé kolo naplno, abych se vzdálil Sebastienovi. Trať je zde velmi zábavná. Výsledek je to skutečně skvělý pro celý náš tým.“


SEBASTIEN BOURDAIS (#2 McDonald's Ford-Cosworth/Lola/Bridgestone):
“Je to skutečně velmi dobrý výsledek. Celý tým odváděl tento víkend skvělou práci. Opravdu jsem jel v zatáčce č. 4 velmi rychle, myslel jsem, že mám šanci předjet Paula. On udělal malou chybu a já se rozhodl pro předjetí. Nemohl jsem brzdit, když jsem potřeboval a proto jsme jeli kolo na kolo vedle sebe. Nebylo to ode mne velmi čisté, tak jsem se tohoto manévru nakonec vzdal. Ale skončil jsme na pódiu a s výsledkem jsme nakonec velmi spokojen.“

MARIO DOMINGUEZ (#55 Herdez Ford-Cosworth/Lola/Bridgestone):
“Za celý tým jsme velmi spokojen s našim výsledkem. Snažili jsme se ušetřit palivo, ale pak jsme změnili strategii a mohli jsme jet naplno až do cíle. Jsem na náš tým velmi pyšný a také na to, jak jsme pracovali celou letošní sezonu. Byl to dobrý výsledek, což nám dává dobrou pozici pro závod v Mexico City. Bude to pro nás skvělý závod. Máme dobré pit stopy a i auto je skvělé.“

Foto: Champ Car

Vytisknout

Diskuze: Surfers Paradise: Junqueira si vítězstvím v Austrálii udržel naději na titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tracy, Paul

Tracy vybojoval 1. australské Pole-position

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud