Matsuura potvrzen v týmu i pro sezonu 2005

ar1, 3. října 2004, 14:02 Google+

Vedení týmu Super Aguri Fernandez Racing potvrdilo japonského jezdce Kosuke Matsuuru ve svém týmu i pro sezonu IRL IndyCar Series 2005.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Matsuura, Kosuke

Matsuura, Kosuke | foto: Super Aguri Fernandez Racing

Sdílejte článek

Po skončení na třetí pozici v šampionátu Formula Renault V6 Eurocup a druhé pozici v šampionátu German Formula 3 se Matsuura dostal do týmu Aguriho Suzukiho a Adriana Fernandez.

„Jsem velmi spokojen s tím, že mohu potvrdit Kosuke Matsuura v našem týmu i pro sezonu 2005,“ řekl Suzuki, Japonec, jenž patří mezi ty, který mohl vyzkoušet vozy Formule 1. Také je první, který stanul na pódiovém umístění ve Formuli 1.

„Kosuke jako nováček odvedl letos velmi dobrou práci. Věřím v jeho pozoruhodné nadání, které prokázal v letošní sezoně. Také věřím, že letošní zkušenosti povedou náš tým ke skvělým výsledkům v příští sezoně. Jeho zvídavá povaha je inspirací pro náš tým. Velmi jsme se v letošní sezoně zlepšili. Náš tým letos rostl společně s Kosukem.“

„Kosuke je extrémně talentovaný jezdec a má jak talent, tak i chuť vítězit v závodech,“ řekl Fernandez, dvojnásobný vítěz závod letošní sezony.

Matsuura bude pokračovat v pilotování vozu č. 55 Panoz G Force Honda na pneumatikách Firestone a podporovat ho bude jeho současní sponzoři Panasonic a Autobacs.

Matsuura se narodil v Aichi – Japonsko. Je mu 25 let a dnes pojede svůj 15. závod IRL IndyCar na d-oválu v California Speedway. Jeho zatím nejlepším umístěním je čtvrtá pozice v Kentucky Speedway. Matsuura také vede hodnocení nováčků, tzv. Bombardier Rookie of The Year.

„Nejdříve musím říct, že jsem šťastný, že mohu pokračovat s týmem Super Aguri Fernandez Racing,“ řekl Matsuura. „Rád bych dokázal, že jsem se všemu letos naučil a v příští sezoně jel co nejlépe. Tým má velmi velkou motivaci a věříme, že budeme pokračovat ve velmi dobrých výsledcích.“

„Letos ještě chci ukázat co nejlepší výkon zde ve Fontaně a při posledním závodě v Texasu.“

Tým Super Aguri Fernandez Racing byl založen v prosinci roku 2002 a vstoupil do seriálu IRL IndyCar v sezoně 2003. Tým je veden Tomem Andersenem, současným ředitelem.

Foto: Super Aguri Fernandez Racing
Vytisknout

Diskuze: Matsuura potvrzen v týmu i pro sezonu 2005

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Enge poznává IRL

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud