Wheldon dojel opět třetí

ar1, 17. srpna 2004, 06:33 Google+

Dan Wheldon, jezdec stáje Andretti Green Racing, jezdící s vozem Dallara Honda již podruhé za sebou dojel závod na třetí pozici. Celkově je to jeho již páté umístění na 3. pozici v sezoně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wheldon, Dan

Wheldon, Dan | foto: IRL

Sdílejte článek

Tento výsledek mu zajistil šanci na zisk titulu mistra IRL IndyCar šampióna, protože na vedoucího jezdce a týmového kolegy Tonyho Kanaana ztraácí pouhých 87 bodů. Což v IRL není až tak velká ztráta, navíc do konce sezony zbývá ještě odjet pět závodů.

Wheldon, jenž má na svém kontě již dvě vítězství v IRL IndyCar Series, startoval z jedenácté pozice na startu a velmi brzy se dostal do top 5. 26letý Angličan se nakonec z top 5 dostal až do top 3. Odtud se Wheldon postaral o velmi těsný výsledek. V posledních 35. kolech závodu se Wheldon pokoušel zdolat oba jezdce jedoucí před ním, ale nakonec se spokojil se sedmým nejlepším výsledkem sezony.

Dan Wheldon, #26 Klein Tools/Jim Beam Dallara/Honda/Firestone:
„Neměl jsem prostě na to, abych oba jezdce přede mnou v závěru předjel. Všichni jsme jeli velmi podobně, na to abychom se předjeli. Ale byl to skvělý výsledek pro tým. Další pódium. Mohlo to být pěkné vítězství, ale třetí místo nebylo dnes pro nás k zahození.“

Andretti Green Racing
Foto: IMS Photo Ron McQueeney

Vytisknout

Diskuze: Wheldon dojel opět třetí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Carpenter, Ed

Carpenter zajel nejlépe s celé sezony

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud