Superfund ISR Charouz - Preview GP Francie

ar1, 4. července 2003, 00:28 Google+

Jarek Janiš a Yannick Schroeder chtějí ve Francii navázat na bodové výsledky posledních závodů, Yannicka navíc čeká závod na domácí půdě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Šestý závod Mezinárodního šampionátu FIA F3000 hostí okruh Magny Cours, který od loňského roku prošel přestavbou. Změn doznala hlavně poslední sekce a okruh byl také prodloužen o 160 metrů na 4411 m, délka závodu je 35 kol. Kamión týmu Superfund I.S.R. Charouz zamířil do Francie rovnou z dějiště posledního závodu na Nürburgringu, protože jedinkrát za sezonu se jede závod ve dvou bezprostředně po sobě následujících víkendech. To pochopitelně klade vyšší nároky na celý tým, protože údržba vozů se bude muset provést přímo na okruhu, bez možnosti návratu do Prahy.

Jarek Janiš: "Magny Cours pro mě představuje prakticky neznámý okruh, protože jsem tam kdysi závodil pouze s formulí Ford. Trať od té doby navíc prošla přestavbou, takže velmi důležitý bude volný trénink. Hlavně aby bylo stálé počasí a nedopadlo to jako na Nürburgringu, kde se trénink jel na vodě a většina kvalifikace na suchu. V Magny Cours budu mít nový motor, protože ten předchozí dosáhnul v Německu hranice své životnosti. Důležitá bude kvalifikace, ta nám v posledních závodech moc nevyšla. Předjíždění je možné, asi nejlepším místem je brždění před vracečkou Adelaide, ani tam to však není nic jednoduchého. Na předchozí dlouhou rovinku se totiž vyjíždí z rychlé, táhlé zatáčky, kde se prakticky nedá jet těsně za soupeřem, protože ztrácíte přítlak."

Yannick Schroeder: "Na domácí závod se pochopitelně velmi těším, přestože se nedomnívám, že by mi skýtal nějakou výhodu. V Magny Cours jsem několikrát závodil s F3, takže okruh až na jeho modifikovanou závěrečnou část znám, jenže jízda s vozem F3000 je jiná. Větší výhodou jsou závody na tratích, kde už jste s F3000 jeli. Musím však dodat, že lepší jsou alespoň tyto zkušenosti než žádné. Okruh má dobrou přilnavost, důležité bude správně využít veškerý potenciál pneumatik. Podobně jako na Nürburgringu je velmi důležitý správný nájezd do zatáček. Věřím, že můžeme zopakovat výsledek z posledního závodu a pokud se nám podaří zlepšit výkon v kvalifikaci, pak lze pomýšlet i na stupně vítězů. "

Tisková zpráva www.jarek-janis.cz

Vytisknout

Diskuze: Superfund ISR Charouz - Preview GP Francie

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Scott Dixon a vyrovnání rekordu - anotační foto

Scott Dixon a vyrovnání rekordu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud